Let op! De webshop is gesloten van 26 juli t/m 18 augustus.

cover

Christus vivit

Christus vivit, Christus leeft. ‘Hij is onze hoop en de mooiste jeugd van deze wereld. Alles wat Hij aanraakt, wordt jong, wordt nieuw, vult zich met leven. Daarom zijn de eerste woorden die ik tot iedere christelijke jongere wil richten: Hij leeft en wil dat jij leeft!’ Zo begint paus Franciscus zijn exhortatie naar aanleiding van de synode over Jongeren, het geloof en de onderscheiding van de roeping werd gehouden in Rome. Mét het document Dare il meglio di sé - over sport, Het beste van jezelf geven, van het dicasterie voor Leken, Gezin en leven. Twee teksten die met name voor jongeren en werkers in het jongerenpastoraat van belang zijn, nu samengebracht in deze uitgave van Kerkelijke Documentatie.

Verschijnt deze maand!


€ 15.00

OMSLAG_Als God renoveert_3e-druk_14x22_rug256mm_HR

Als God renoveert

James Mallon heeft een aanpak ontwikkeld door middel van herkenbare, humoristische en eerlijke verhalen die je aan het denken en dromen zetten over de eigen geloofsgemeenschap. Mgr. Gerard de Korte, Alpha Nederland en Centrum Parochie Spiritualiteit juichen dit boek toe als hét modelboek voor geloofsopbouw. Investeren in de toekomst, een toekomst met Christus, om geloof en kerk te verinnerlijken.

3e druk! Wereldwijd hét standaardwerk in geloofsopbouw


€ 25.00

VK_Dit is het hart_V2

Dit is het hart | Over het proeven van de kerk

Een boekje over wat mensen zouden kunnen proeven als ze, op uitnodiging van iemand anders, naar de kerk komen. Het is ook bedoeld als aanmoediging om de genodigden dit te laten proeven. Doet onze liturgie wat zij moet doen? Erik Borgman laat zien hoe de liturgie het hart is van christelijk geloven en zorgt voor zuurstof. ‘Wie iemand meevraagt naar de kerk, nodigt haar of hem uit in het hart geraakt te worden.’

Tip voor Kerkproeverij. LET OP! Alleen verzending binnen NL mogelijk en alleen verkrijgbaar via adveniat.nl


€ 2.00

Bouwen aan een netwerk van liefde OS voorzijde

Bouwen aan een netwerk van liefde

Bisschop Hans van den Hende is niet alleen bisschop van Rotterdam, maar ook voorzitter van de Nederlandse bisschoppenconferentie en referent voor de oecumene. In dit boek staan kenmerkende teksten uit de afgelopen 12½ jaar bijeen en leren we hem beter kennen. De teksten nemen ons mee in een opdracht: de Kerk als een netwerk van liefde in het voetspoor van Jezus Christus.

€ 19.95

cov_Zorgenvoorjeziel

Timothy Radcliffe - Zorgen voor je ziel

Timothy Radcliffe, spirituele gids in het Westers christendom en jarenlang magister-generaal van de dominicanen, legt in dit boek uit hoe je kunt zorgen voor je ziel. En hij laat zich daarbij inspireren door drie jongeren die bewust in het geloof staan.

€ 14.50

Cover_Klooster7_DEF

Klooster! 7 Reizen

Anima Christi over haar uitdaging om te verhuizen van alle aandacht in Rome naar de periferie van de blauwe zusters in Rusland. Jezuïeten Jos Moons en Nikolaas Sintobin over de koers van paus Franciscus op de reis die hij maakt met het schip van de kerk. Herman Vuijsje over de omgekeerde pelgrimstocht: van Santiago naar onze geseculariseerde wereld. En nog veel meer!

€ 9.95

2190499_LR_COV_Borremans_Noor_CC2018_2

Noor, jij komt altijd terug | Voorbij de dood van een pasgeboren baby

Als eerbetoon aan Noor en als oproep om ook aan deze vorm van verdriet de nodige erkenning te geven, schreef haar papa dit boek. Hij vertelt aan zijn overleden baby het verhaal van hun samenzijn en afscheid. Je leest er het leven van Noor in, het overleven tussen hoop en wanhoop en het zoekende en tastende rouwen en verder gaan in het leven, waarin Noor van betekenis blijft. Door anderen een inkijk te geven in hun beleving, helpen Stefaan en Heidi hen om verdriet toe te laten en bespreekbaar te maken.

Verwacht! reserveren kan door te bestellen


€ 14.50

DEFcov_De trap naar de Hemel

Een trap naar de Hemel | Met ouderen in gesprek gaan, een handreiking

Een inspirerende handreiking voor een gesprek met ouderen die dementerend zijn, rondom de christelijke feestdagen en persoonlijke feest- en gedenkdagen. Deze methode is ontstaan en getoetst in de praktijk van zorginstellingen. Dertig geschilderde afbeeldingen roepen in combinatie met de Bijbelpassages een vertrouwde wereld op. Ze maken herinneringen wakker. Zo raken ouderen in gesprek over wat ze hebben meegemaakt in hun leven en hervinden ze momenten van vreugde, troost en hoop.

€ 19.95