Reliboek - Adveniat

Geloofsgesprek met Geloven NU | Zelf een groep oprichten

Veel Geloven Nu-groepen zijn ontstaan op eigen initiatief. Er zijn verschillende manieren om te beginnen met een groep. Maar welke is voor jou het meest geschikt? Als je al een paar mensen hebt waarmee je van start wil, kan het heel snel gaan. Maar het maakt niet uit of je nog alleen bent, of dat je al een groep om je heen verzameld hebt. Iedereen kan altijd met Geloven Nu beginnen.  

Hoe kun je beginnen
• Je informeert bij je eigen kerk. Veel geloofsgemeenschappen werken al met Geloven Nu en kunnen je eenvoudig de weg wijzen naar mensen die je verder kunnen helpen.
• Of je gaat naar de boekhandel en koopt of bestelt Geloven Nu start en volgt de instructies in het boekje.
• Je kunt Geloven Nu start ook hier bestellen.

Let op. Hoewel het heel goed mogelijk is om zelf te beginnen met een groep, adviseren de makers van Geloven Nu wel het bestaan van de groep te melden bij de eigen geloofsgemeenschap. Het is goed als de Geloven Nu-activiteiten in een stad of dorp een centrale plek hebben. Niet alleen in organisatorische zin is dat handig, het speelt ook mentaal een rol van belang. Het trefwoord is dan: thuisfront. 

Geloven Nu start
Geloven Nu start is speciaal geschreven voor nieuwe groepen. Het is een boekje waarin de eerste bijeenkomst is gewijd aan de kennismaking met elkaar. Daarna volgen enkele hoofdstukken bij wijze van introductie op de manier van werken, een verkorte vorm van wat er in de volgende boekjes zal gebeuren.  

Leverbare delen
Voor informatie over de leverbare delen van Geloven Nu, de inhoud ervan en de prijzen klik hier. 

Hoe vind ik zelf deelnemers
Niet te hard zoeken! Dan krijgt het iets geforceerds, wat Geloven Nu niet moet hebben. Vaak weet je wel van mensen of ze belangstelling zullen hebben. Een keertje polsen is dan heel gemakkelijk. Maar er is ook een geval bekend van iemand die met het telefoonboek in de hand ging zitten en vage bekenden is gaan bellen. Dat is nu ruim tien jaar geleden en die groep die daaruit ontstaan is, draait nog steeds. Wat we maar zeggen willen: zoek de manier die het best bij je past.
O ja - en als je op pad gaat, zeg er dan vooral bij dat mensen die niets 'durven' zeggen meer dan welkom zijn. Een avondje alleen maar luisteren mag ook. Altijd weer blijkt dat zelfs de meest notoire zwijgers op een gegeven moment gaan meepraten. 

Als je niemand kent met wie het volgens jou zou lukken, sluit je dan gewoon aan bij een bestaande groep in jouw buurt. 

Meer informatie
Als je verder geïnformeerd wilt worden, zijn er mensen die bereid zijn naar je toe te komen. Hierover is van tevoren wel enig overleg nodig. Voor degene die naar je toe kan komen, is het wel van belang om te weten of er echt een levensvatbare groep aan het ontstaan is. De bezoeken van deze medewerkers zijn niet bedoeld voor privé-gesprekken. Voor meer informatie:

Nederland
Harry van de Kamp: t 06 29 03 76 81; e harkamp@planet.nl 

België
Luc Devisscher: t 015 29 84 15; e info@adveniat.nl

Voor overige vragen
Adveniat: t 088-2383600; e info@adveniat.nl

vorige pagina / volgende pagina