print

Juni | Een nieuwe tijd breekt aan

Bijbeltweet
Mozes liet Jozua halen, plaatste hem voor de priester Eleazar en voor de hele gemeenschap, legde hem de handen op en droeg hem zijn taak over, zoals de heer door Mozes had bevolen.

Uit: Willibrordvertaling 1995 - Numeri 22,27

Peter Dullaert nam afscheid, Leo Fijen trad aan
In de groene ambiance van Abdij Sion nam Peter Dullaert op 9 juni afscheid als directeur van Adveniat.

 
€ 5,95

Moeder Teresa heiligverklaring 4 september: bestel nu vast inspiratieboekjes
Het lijkt nog ver weg, maar over twee maanden wordt Moeder Teresa (1910-1997) door paus Franciscus heilig verklaard. Half augustus komt Adveniat daarom met een prachtig inspiratieboekje over de nabije heilige.

 
€ 5,95
Het Zonnelied en méér in een nieuw inspiratieboekje
In de zomertijd kom je dichter bij jezelf, bij God en bij de natuur. Je hebt meer tijd om te genieten van zon en maan, wind en wolken, groen en bloemen. Om dankbaar te zijn.

 
€ 16,95(voorlopige cover)

Leven met de dood van je kind
De ‘Vereniging ouders van een overleden kind’ weet hoe getroffen ouders dag in, dag uit, jaar in, jaar uit, leren omgaan met de dood van hun kind, en biedt daarin ondersteuning.
De VOOK houdt op 24 september haar landelijke dag, waar Leo Fijen een voordracht zal houden en waar ook twee van Nederlands meest bekende rouwdeskundigen Marinus van den Berg en Daan Westerink, aanwezig zullen zijn. Adveniat brengt bij deze gelegenheid een boek uit met de titel ‘NOEM MIJN NAAM. Leven met de dood van je kind’.

 
€ 17,50
Tweemaal vierentwintig brieven …
Al enkele maanden zijn bisschop Gerard de Korte van Den Bosch en televisiemaker en publicist Leo Fijen bezig elkaar brieven te schrijven. Beiden zijn 61 jaar, historicus, gepassioneerd kerkmens én zijn beiden onlangs van baan veranderd. Bisschop de Korte verwisselde de bisschopszetel van Groningen-Leeuwarden voor die van Den Bosch. Leo Fijen werd directeur van uitgeverij Adveniat. Wat betekent zo’n wending in je levensverhaal? Hoe kijk je naar wat voorbij is, naar wat voor je ligt?


   

Nieuw thema website Geloventhuis: ‘Reis naar dichtbij’
De website Geloven thuis is in een zomers jasje gestoken. Ga even kijken! Het nieuwe thema is ‘REIS NAAR DICHTBIJ’.

  Nieuwe website Kinderwoorddienst maakt goede start
Al honderden bezoekers weten elke week de weg te vinden naar onze gloednieuwe website ‘Kinderwoorddienst.nl’.
 

€ 17,50
 

'Een voortreffelijk en belangrijk boek', aldus Geert van Dartel van de vereniging voor oecumene. Hij stuurde ons hun recensie van het kortgeleden verschenen boek 'Uit liefde voor de islam' van de Italiaanse jezuïet Paolo Dall’Oglio.
Pater Paolo wijdde vanuit een ‘dubbel toebehoren’ aan christendom en islam zijn leven aan de interreligieuze dialoog. Dit deed hij vanuit zijn woestijnklooster Mar Moussa in Syrië. Sinds 2013 wordt hij vermist na een vredesmissie in IS gebied.

Zijn boek, voor het eerst in het Nederlands vertaald, is een must voor mensen die zich beroepshalve of uit interesse bezighouden met christendom en islam. Het is gericht op de ware vrede tussen de grote godsdiensten die in de ene God van Abraham geloven.

  € 19,50



 € 24,50

‘Waar blijft de kerk’ van Erik Borgman is opgevallen
Ons boek ‘Waar blijft de kerk. Gedachten over opbouw in tijden van afbraak’ van auteur Erik Borgman is genomineerd als Beste Theologische Boek van 2015, als een van vijf. Hoewel het niet won op 25 juni, merken wij dat het boek van grote waarde is voor kerkbesturen die zich bezinnen op de toekomst hun gemeenschap. Het is in korte tijd al twee keer herdrukt. Erik Borgmans ontspannen, praktische en tegelijk diep-spirituele kijk op de situatie doet goed. Zonder vingerwijzerij brengt hij de brede bezorgdheid over de kerkcrisis terug bij de basis: kerk is niet ons eigendom. De impasse is niet zomaar weg te organiseren. We moeten ook luisteren en ontvangen.

Het beste theologische boek 2015 'Woestijnvaders' kunt u ook bij ons bestellen!

 
€ 5,95

AANBIEDING! De prijs vanaf 100 boekjes
in één bestelling is slechts € 1,20 p.st. Een mooi gebaar naar uw bezoekers toe.

Wat is er nog meer op komst bij Adveniat…?
Twee belangrijke uitgaven liggen in het verschiet en geven we u vast door.

In november staat het vierde Adveniat inspiratieboekje op het programma, met als titel ‘ONZE VADER die in de hemel zijt’. Eind november namelijk wordt door de Nederlandse en Vlaamse bisschoppen een nieuwe vertaling van het Onze Vader ingevoerd. Het boekje ONZE VADER biedt uiteraard de nieuwe tekst, maar vertelt je ook waar het gebed vandaan komt, wat het betekent en hoe het wordt beleefd. Diverse bekende Nederlanders zullen hun persoonlijke visie op het Onze Vader geven.

Ook in november ziet een gloednieuw vormselproject het licht. Het heet VORMSELKRACHT en is geschreven door Ineke van Cuijk en Margot Dijkman in het kader van het catecheseproject Het Licht op ons pad.VORMSELKRACHT bestaat uit 10 bijeenkomsten: 8 voor en 2 na de vormselviering. De uitvoering is eigentijds en aantrekkelijk, net als het mateloos populaire project In Vuur en Vlam, waar sinds 2008 al tienduizenden jongeren mee zijn voorbereid. Tijd voor iets nieuws? Wilt u op de hoogte gehouden worden of een kijkje nemen in het project-in-de maak? Binnenkort staat de preview van 'Vormselkracht' online.
werkboek € 13,50begeleidersboek € 20,-

 

  Onze boeken kunt u aanschaffen via de webwinkel van Adveniat op www.adveniat.nl Kent u anderen die deze informatie willen ontvangen? stuurt u deze nieuwsbrief dan door! Kreeg u dit bericht doorgestuurd? U kunt zich hier aanmelden voor de volgende afleveringen! Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden. © 2016, Adveniat