print

Augustus | Een nieuw seizoen met nieuwe inspiratie van Adveniat

'Als je geen honderd mensen helpen kunt, help er dan eentje'
Moeder Teresa

100 stuks € 120,-
los € 5,95

Brochure Moeder Teresa zeer geschikt als inspiratieboekje voor vrijwilligers in parochies
De brochure met citaten en uitspraken van Moeder Teresa is nog maar een week geleden verschenen. En nu al hebben vele parochies en kerken een pakket van 100 exemplaren besteld. Het boekje bevat tal van inspirerende uitspraken over het gebed, de naastenliefde, de vriendschap, de barmhartigheid, het lijden, de eucharistie, de duisternis in haar leven, maar ook de vreugde. Moeder Teresa wordt 4 september heilig verklaard door paus Franciscus en komt in de handzame en mooi geïllustreerde uitgave zelf uitgebreid aan het woord. Daarmee is deze brochure zeer geschikt om bij het begin van het nieuwe seizoen de vrijwilligers en kerkgangers een hart onder de riem te steken. Een ideaal inspiratieboekje omdat de thema’s in de brochure aansluiten bij het leven van iedere vrijwilliger. Het boekje is een succes want een week na verschijnen staat de teller al op 5000 verkochte exemplaren. Wie de vrijwilligers in de parochies wil verrassen, moet haast maken. Een pakket van 100 boekjes kost 120 euro.

 

€ 16,95

 

Rouwdeskundigen als Marinus van den Berg en Daan Westerink komen met een nieuw boek: Noem mijn naam, leven met de dood van een kind.
Op 24 september verschijnt bij Adveniat een boek dat stil maakt bij het lezen van alle verhalen. Die komen van belangrijke rouwdeskundigen als Manu Keirse, Claire van den Abbeele, Riet Fiddelaers-Jaspers, Jan Kerkhof Jonkman en Wout Huizing. Hun verhalen zijn bij elkaar gebracht door de samenstellers Marinus van den Berg en Daan Westerink. En de verhalen maken duidelijk dat ouders die hun kind verliezen te vaak meemaken dat de naam van hun overleden kind niet meer genoemd wordt. Ze doen in deze bundel de hartverscheurende oproep: noem mijn naam zodat de kinderen blijven voortleven. De verhalen worden afgewisseld met poëtische teksten en geven daarmee aan de naaste omgeving van de rouwende ouders handvatten om woorden te vinden waar die vaak niet te vinden zijn. Noem mijn naam is een boek met verhalen die troosten en het belang aangeven om de naam van het overleden kind te blijven noemen.

€ 17,50

 

Bisschop Gerard de Korte en journalist Leo Fijen schrijven elkaar brieven over loslaten en thuiskomen
Het is het eerste boek van mgr De Korte als bisschop van het grootste bisdom van Nederland, Den Bosch, en het is ook meteen zijn meest persoonlijke boek. Want hij laat in een briefwisseling met journalist Leo Fijen in zijn hart kijken. Ze veranderden beiden van baan, ze moesten allebei loslaten en ze stonden alle twee voor de uitdaging een nieuw thuis te vinden. Daarover schrijven ze elkaar vanaf het moment dat bekend werd dat Gerard de Korte benoemd was in Den Bosch. Dit is een boek dat raakt aan de thema’s van ieder leven. Want ieder mens moet loslaten in zijn of haar leven. De bisschop en de journalist schrijven indringend over loslaten: van je naasten, van je ouderlijk huis, van je idealen, van je vertrouwde plekken en van je religieuze beelden. Maar ze verkennen samen ook de weg naar thuiskomen: in je nieuwe baan, op je nieuwe werkplek, in moeilijke kerkelijke omstandigheden, bij andere collega’s en vrienden en bij eigentijdse spirituele vragen.

Verschijnt 14 oktober: reserveer het boek nu!

 

Onze boeken kunt u aanschaffen via de webwinkel van Adveniat op www.adveniat.nl Kent u anderen die deze informatie willen ontvangen? stuurt u deze nieuwsbrief dan door! Kreeg u dit bericht doorgestuurd? U kunt zich hier aanmelden voor de volgende afleveringen! Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden. © 2016, Adveniat