print

Januari | Nieuwsbrief Adveniat: Hoe kun je Vasten?

‘Ik houd mijn ogen en oren open. Voor mij is dat een houding die past bij ontvangend leven. Het is mijn levenshouding geworden. Ontvangend leven betekent dat ik niet leef vanuit het idee dat ik alles in de hand heb.’

 

Deze woorden zijn te lezen in het persoonlijke verhaal van Monic Slingerland voor het inspiratieboekje van Adveniat over Vasten. Nog maar een paar weken en dan begint de veertigdagentijd weer. Een uitgelezen tijd voor vrijwilligers in de kerk om anders met het leven om te gaan, om dingen uit handen te geven, om je eigen ik los te laten en ruimte te maken voor Christus. De verhalen in deze brochure helpen daarbij. Met een hartenkreet van Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt, met een persoonlijke impressie van benedictijner monnik Marc Loriaux, met een inspirerend woord van Anselm Grün, met voorbeelden van de betekenis van wachten in het leven en met heel veel praktische tips voor elke dag.

9789492093349
€ 5,95
Bij bestelling van meer dan 100: € 1,30

 

Loslaten en thuiskomen, tweede druk
In drie maanden tijd zijn er van dit boek al meer dan 2500 exemplaren verkocht. De tweede druk is net uit. Leo Fijen en bisschop Gerard de Korte hebben in hun hart laten kijken met 22 brieven over en weer. Uit de vele reacties blijkt dat lezers troost, herkenning en inspiratie ervaren bij het lezen van deze briefwisseling. Blijkbaar is loslaten een thema dat veel mensen bezighoudt. Daarom is dit een boek dat voor alle generaties geschikt is: voor ouderen die hun beroep, huis en hun kinderen moeten loslaten, voor gezinnen die tijd te kort komen en daarom gedwongen worden om los te laten, voor vrijwilligers die te veel taken hebben en zich overvraagd voelen.

9789492093240
€ 17,50

 

Avinoe, bestseller die het na 30 jaar nog steeds goed doet
Meer dan 30 jaar geleden presenteerden Theo de Kruijff en Marcel Poorthuis aan de vooravond van het pausbezoek aan Nederland dit boekje over de joodse wortels van het Onze Vader. Het werd een bestseller die in leerhuizen, studiekringen en kerken werd gebruikt. Meer dan 30 jaar later bracht Marcel Poorthuis een herziene versie op de markt. En wat blijkt: deze bestseller heeft niets van haar populariteit verloren. Sommige boeken zijn zo verrijkend en verdiepend dat ze tijdloos zijn en steeds weer tot de verbeelding spreken. Dat is met dit boek het geval, want in nog geen twee maanden tijd is de hele oplage al bijna uitverkocht. Dat komt mede omdat Marcel Poorthuis een extra hoofdstuk heeft toegevoegd over de herziening van het Onze Vader.

9789492093325
€ 14,95

 

Dominicus ontmoeten
In samenwerking met Halewijn in Antwerpwen geeft Adveniat een toegankelijk boek uit over Dominicus die 800 jaar geleden de orde der predikers stichtte. Dominicaan Hellmeier schetst het beeld van een gedreven prediker die voortdurend biddend en denkend contact hield met God. Tegelijk had Dominicus oog voor de concrete noden en vragen die op zijn pad kwamen. Een inspirerend boekje over het leven van Dominicus.   

9789085284130
€ 16,50

 

Acht bijeenkomsten vóór en twee na het vormsel, gezellig, ontspannen, met uitdaging en creativiteit.
De kernvraag is 'Wil ik bij Jezus horen?' Bestel het werk- en begeleidersboek (samen € 33,50 incl. verzendkosten) en kijk of dit nieuwe materiaal iets voor uw parochie is.

werkboek mét uitnodigingskaarten en een doeboekje!
9789492093257
€ 13,50

begeleidersboek
9789492093264
€ 20,-

 

Onze boeken kunt u aanschaffen via de webwinkel van Adveniat op www.adveniat.nl Kent u anderen die deze informatie willen ontvangen? stuurt u deze nieuwsbrief dan door! Kreeg u dit bericht doorgestuurd? U kunt zich hier aanmelden voor de volgende afleveringen! Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden. © 2017, Adveniat.