print

Juni | Kloosterglossy slaat alle records

Veel belangstelling uit hele land voor ‘Klooster!’

Meer dan 15.000 exemplaren zijn er al verkocht van de glossy over het kloosterleven die nog maar  twee weken geleden werd gepresenteerd. Het gaat hier om een eenmalige editie van 148 pagina’s die aandacht schenkt aan het religieuze leven in de breedste zin van het woord: zowel het actieve als het contemplatieve leven. In de aanloop naar de Open Kloosterdagen van komend weekend blijven de bestellingen binnenkomen, zowel bij uitgever Adveniat en als bij de verschillende kloosterboekwinkels.

De grote belangstelling voor de glossy ‘Klooster!’ sluit aan bij de populariteit van abdijen in deze tijd. Gastenverblijven zijn volgeboekt, kloosterwinkels doen goede zaken, vieringen worden door steeds meer mensen bijgewoond. Het kloosterleven fascineert. De kloosterglossy probeert te achterhalen wat mensen in een abdij zoeken, maar presenteert ook de vroegste geschiedenis van kloosters. Zo kan het gebeuren dat Herman Finkers met zijn liefde voor het Gregoriaans in het hoofd van een middeleeuwse monnik kruipt, zo leggen Jan Marijnissen, Bas Haring en Elsbeth Gruteke uit waarom ze graag in een klooster op adem komen, zo vertellen mannelijke en vrouwelijke religieuzen waarom graag hun habijt dragen, of juist gewone kleding. En zo krijg je vanzelf zin om langs te gaan bij een van 55 gastvrije kloosterplekken door heel Nederland, niet alleen op 10-11 juni, maar ook door het jaar.

Kloosters zijn plekken waar mannelijke en vrouwelijke religieuzen hun weg zoeken om het mysterie van God te ervaren. Dit is niet zo romantisch als het soms lijkt, want daarin ervaren zij dezelfde eenzaamheid en worsteling als ieder ander mens. De kwetsbaarheid in de verhalen is ontroerend en geeft je als lezer de kans om je eigen verhaal te spiegelen aan dat van de religieuzen. En dat geldt ook voor ouder worden. Indrukwekkend is het verhaal van vier oudere religieuzen die altijd in de wereld hebben gewerkt en nu nadenken over de vraag wat de vrucht van hun leven is geweest. Het is een vraag die iedere oudere zich geregeld stelt.

‘Klooster!’ Met teksten van Leo Fijen, Maria van Mierlo, Jan Willem Wits en vele anderen. Met fotografie van onder anderen Gerard Oonk, Peter Beemsterboer en Rogier Veldman. Te bestellen en te koop bij Adveniat.nl, bij de kloosterboekwinkels en bij de boekhandel. Ook prachtig als cadeau!

Magazine, Full colour, 148 pagina’s € 8,95.

Voor meer informatie over de kloosterglossy, Leo Fijen 06-53333294Onze b
oeken kunt u aanschaffen via de webwinkel van Adveniat op www.adveniat.nl Kent u anderen die deze informatie willen ontvangen? stuurt u deze nieuwsbrief dan door! Kreeg u dit bericht doorgestuurd? U kunt zich hier aanmelden voor de volgende afleveringen! Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden. © 2017, Adveniat.