print

Augustus | Martin Los: Rouw op mijn dak. Een priester, een vader, de dood van zijn kind

Op 20 augustus vorig jaar verloren pastoor Martin Los en zijn vrouw Nelleke hun 37-jarige dochter Rosa aan een slopende ziekte. Nu, een jaar later, verschijnt dit boek vol herinneringen dat Martin Los kort na Rosa’s overlijden begon te schrijven. Herinneringen aan Rosa’s ziekteperiode, aan haar jeugd in het predikantsgezin Los met zijn vijf kinderen; herinneringen aan zijn eigen kindertijd in Pernis waar hij de dood leerde kennen; herinneringen aan mensen die hij als geestelijke (eerst gereformeerd predikant, later rooms-katholiek priester), begeleidde in situaties van sterven, afscheid en verdriet.

Zo werd het boek niet alleen een liefdevol eerbetoon aan Rosa, maar biedt het ook gedachten over troost brengen en getroost worden - leerzaam voor collega’s in de rouwbegeleiding. Ook reflecteert de auteur op de trend om het leven tot een schouwspel te maken en rouw in openbaarheid te beleven. De voor- en nadelen ervan ondervond de familie doordat Rosa in haar laatste levensmaanden werd gevolgd door de camera’s van het SBS programma ‘De laatste keer’.

Vooral gaat dit boek over een vader die zijn fiere dochter moet loslaten, een pastoor die ineens lotgenoot wordt van de vele mensen die hij heeft bijgestaan in soortgelijke situaties.

Rouw op mijn dak. Een priester, een vader, de dood van zijn kind
Paperback, 320 pagina’s, € 19,95, ISBN 978 94 9209 352 3
Bestel op www.adveniat.nl of in de boekhandel.

‘Rouw is verlangen naar een wijs hart. De pijn van het verdriet met open vizier tegemoet treden. Verzoening met het onverzoenlijke.’ Martin LosOnze b
oeken kunt u aanschaffen via de webwinkel van Adveniat op www.adveniat.nl Kent u anderen die deze informatie willen ontvangen? stuurt u deze nieuwsbrief dan door! Kreeg u dit bericht doorgestuurd? U kunt zich hier aanmelden voor de volgende afleveringen! Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden. © 2017, Adveniat.