print

Januari | Ouders vermoorde kinderen vertellen voor het eerst samen hun verhaal

Ouders vermoorde kinderen vertellen voor het eerst samen hun verhaal

Op zaterdag 27 januari presenteert de Vereniging Ouders van een Vermoord Kind (VOVK) een boek met 20 aangrijpende verhalen over hun vermoorde kinderen. Moord op en leven van hun kinderen staan daarin centraal, net als de indrukwekkende poging om als ouders en als gezin toch weer verder te gaan. In die zin is dit boek een primeur maar ook een levensles. De auteurs Rien Verbiest en Paul Kuiper – allebei vaders van vermoorde kinderen – hebben voor het eerst 20 verhalen samengebracht en maken met dit boek ook duidelijk dat littekens en verdriet nooit meer verdwijnen maar dat ouders ook wegen zoeken om hun leven weer opnieuw in te richten.

Het boek heeft als titel ‘een schaduw levenslang’. Het leven van ouders is verwoest en verweesd, maar de ouders zoeken ook naar nieuwe handvatten om verder te kunnen leven. En ze vragen met dit boek ook om aandacht: lees ons boek, luister naar onze verhalen want dan weten we dat we gedragen worden in ons verdriet. Ze doen ook een oproep; streep geen namen door, ook niet als de camera’s van de televisie gedoofd zijn of als de kolommen van de kranten zwijgen. Blijf de vermoorde kinderen noemen, bij hun voornaam en hun achternaam. Want als dat niet meer gebeurt, sterven de kinderen nog eens. Daarom staan er tientallen foto’s en namen van vermoorde kinderen in dit boek.

Het boek wordt op 27 januari gepresenteerd aan voormalig staatssecretaris van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, de heer Fred Teeven

ISBN 9789492093578, Paperback, 255 blz., € 18,95
vanaf 27 januari verkrijgbaar in iedere boekhandel en via www.adveniat.nlOnze b
oeken kunt u aanschaffen via de webwinkel van Adveniat op www.adveniat.nl Kent u anderen die deze informatie willen ontvangen? stuurt u deze nieuwsbrief dan door! Kreeg u dit bericht doorgestuurd? U kunt zich hier aanmelden voor de volgende afleveringen! Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden. © 2018, Adveniat.