print

Juli | TOEKOMST ZIEN IN DE KERK: NIEUW BOEK ANSELM GRUN EN LEO FIJEN

Toekomst zien in de kerk
Leo Fijen &
Anselm Grün
paperback,160 pagina’s
ISBN 9789492093707, € 19,95
uitgave Adveniat | Halewijn
verkrijgbaar via de boekhandel
of www.adveniat.nl

  

Een maand voor de landelijke actie Kerkproeverij

TOEKOMST ZIEN IN DE KERK: NIEUW BOEK ANSELM GRÜN EN LEO FIJEN

Hoe kan de kerk uitnodigend en gastvrij zijn? Een maand voor de tweede editie van de landelijke actie van 22 kerkgenootschappen rond ‘Kerkproeverij’ komen de bekende Duitse monnik Anselm Grün en de journalist Leo Fijen met een antwoord in hun nieuwe gezamenlijke boek ‘Toekomst zien in de kerk’. Het is een briefwisseling die droomt van een kerk die de deuren opent voor zoekers en mensen die vrijwel nooit naar binnen gaan.

De Duitse benedictijn uit Münsterschwarzach en de Nederlandse journalist en uitgever schrijven elkaar veertien brieven tussen Kerstmis 2017 en Pinksteren dit jaar. Anselm Grün en Leo Fijen zijn niet blind voor de problemen maar zien vooral kansen voor de plaatselijke geloofsgemeenschap. Ze blijven niet hangen in grote woorden maar komen met concrete voorbeelden die voor iedereen haalbaar en navolgbaar zijn. Ze beschrijven hun droom, tien jaar na hun eerste boek samen over het sterven van hun vaders. Toen was hun boek – ook internationaal in zeven talen – een groot succes.

Dit brievenboek over de toekomst van de kerk komt op een goed moment. Want alle kerken worstelen met de vraag hoe ze meer uitnodigend en gastvrij kunnen zijn. De tweede editie van de landelijke actie Kerkproeverij is op 15 en 16 september. Dit boek verschijnt eind augustus, een maand eerder. Het boek eindigt met vijf prioriteiten voor de kerk van de toekomst.

Reserveer dit boek nu en ontvang het direct bij verschijning 21 augustus.


Onze b
oeken kunt u aanschaffen via de webwinkel van Adveniat op www.adveniat.nl  © 2018, Adveniat.