print

Bisschop Gerard de Korte houdt jaarlijkse Piuslezing

         

Op 29 november om 15.00 uur in Paaskerk te Baarn bij presentatie Pius Almanak

Bisschop Gerard de Korte houdt de jaarlijkse Piuslezing over kansen voor kerk op terrein van caritas, diaconie en maatschappelijke dienstverlening

Bisschop Gerard de Korte houdt op vrijdag 29 november de jaarlijkse Piuslezing bij de presentatie van de Pius Almanak. Onder de titel ‘Hoopvol en dienstbaar leven’ roept de bisschop van Den Bosch en de referent voor kerk en samenleving binnen de Nederlandse bisschoppenconferentie op om kansen voor een hoopvolle kerk te zien die zich inzet voor een diaconale opdracht. Deze lezing sluit aan bij de constatering dat het kerkelijk leven veelkleuriger en rijk is.

De Pius Almanak is het Jaarboek van Katholiek Nederland. Voor dit jaar is er voor gekozen om het zich sterk ontwikkelend terrein van caritas en diaconie meer aandacht te geven. Tegen deze achtergrond is aan Hermen van Dorp (werkzaam bij de Kim en het huis van Dominicus) en aan Kees van Kordelaar (werkzaam bij Solidair Friesland) gevraagd om vanuit de diaconale praktijk van parochies en religieuze congregaties te reageren op de lezing van bisschop De Korte.

De lezing van bisschop De Korte vindt plaats in de Paaskerk te Baarn en begint om 15.00 uur. De kerk is open vanaf 14.00 uur. De eerste Pius Almanak van 2020 wordt door Irene Vriens (voorzitter) aangeboden aan bisschop Gerard de Korte. Dat zal zijn rond de klok van 16.00 uur.

Toegang is gratis, aanmelden graag tevoren bij info@adveniat.nlOnze b
oeken kunt u aanschaffen via de webwinkel van Adveniat op www.adveniat.nl  © 2019, Adveniat.