e-book Paus Franciscus -biografisch interviewboek-

            € 15,99    Bestel op Bookspot.nl    

In dit interviewboek vertelt de nieuwe Paus Franciscus, Jorge Bergoglio, openhartig over zijn jeugd, zijn leven en zijn pastorale werk en spreekt zich uit over kerkelijke en maatschappelijke kwesties. Met foto's. Verschijnt in meer dan 20 talen en 100 landen.

De Nederlandse vertaling van het boek ‘El papa Francisco. Conversaciones con el cardenal Jorge Bergoglio SJ’ is verschenen bij Adveniat en Halewijn. Het boek, dat onder de naam ‘El Jesuita’ eerder in Argentinië uitkwam, bevat indringende gesprekken met de toenmalige kardinaal van Buenos Aires, die op 13 maart jl. gekozen als opvolger van paus Benedictus XVI. Het boek bevat foto’s van zijn familie en van momenten uit zijn pastorale werk.

In dit boek vertelt Jorge Bergoglio, nu Paus Franciscus, hoe zijn familie in Buenos Aires terechtkwam, waar hij geboren werd en opgroeide. Hij vertelt over zijn priesterroeping, zijn keuze voor het religieuze leven, zijn vroege ervaringen in het onderwijs en het pastoraat en zijn opeenvolgende verantwoordelijke posities in de orde en de diocesane kerk. Ook geeft hij zijn visie op de maatschappelijke en kerkelijke actualiteit. Hij schuwt lastige onderwerpen zoals de misbruikschandalen en de Argentijnse dictatuur niet. Scherp, wIjs en eenvoudig weet hij zijn evangelische inspiratie onder woorden te brengen. Zoals kardinaal Danneels in het nawoord zegt: 'Bergoglio blijft altijd en overal zichzelf'.

  • Met zwart-wit foto's
  • Verschijnt wereldwijd in meer dan 20 talen

VERTALER Drs. Marc van der Post is katholiek theoloog, al jaren werkzaam als pastoraal werker in El Jaguël, een voorstad van Buenos Aires. Daarvoor werkte hij als pastoraat werker in Utrecht, Enschede en in Barranquilla (Argentinië). Hij schreef het boek ‘Schijnbaar onbeduidend. De verrassende kanten van het dagelijks leven in een arme volkswijk van Buenos Aires.’ 2010, Valkhof Pers.

 

Bekijk hier het interview met Paul van Geest bij Pauw & Witteman over dit boek: