print

Welkom op de informatiepagina over het heilig Vormsel!

Adveniat is een katholieke uitgeverij die mensen wil inspireren vanuit de bronnen. Wij werken daarin samen met katholieke organisaties, waaronder vele bisdommen. Zo hebben wij enige jaren geleden in samenwerking met het bisdom Rotterdam en steun van het bisdom Roermond het missionaire vormselproject In Vuur en Vlam uitgegeven, geschreven door catechete Liesbeth Stalmeier.

In vuur en vlam is een eigentijds vormselproject met veel actie voor de jongeren en gebruiksgemak voor de begeleiders. De vormgeving is spetterend en het materiaal daagt de kinderen uit goed om zich heen te kijken en te begrijpen waar het in het geloof om gaat. In 6 bijeenkomsten en 2 vervolgbijeenkomsten wordt de vormeling voorbereid op het zelf kiezen voor Jezus en zijn missie. De bijeenkomsten hebben korte, krachtige thema's, zoals 'De Helper', 'Contact', 'Missie', 'Vuur', 'Ik geloof' en 'Uitdragen'.

Het project omvat een deelnemerspakket voor de kinderen - bestaande uit een fullcolour werkboek met invulkaarten, fotohoesjes en bewaartasjes en daarnaast een aparte invulkalender en 6 bewaarkaarten met katholieke basics - en een zeer praktisch begeleidersboek. Op de bewaarkaarten staan de zeven sacramenten, het Onzevader, de tien geboden, de gaven van de heilige Geest, de Geloofsbelijdenis en de zeven werken van barmhartigheid.

Het project 'In Vuur en Vlam' wordt door al door een kwart van alle parochies gebruikt. Het wordt door begeleiders geprezen om zijn gebruiksvriendelijkheid en aanbevolen door het Officium Catecheticum van het Rooms Katholiek Kerkgenootschap in Nederland.

           
Deelnemerspakket € 13,50   Bestel                                              zes bijeenkomsten

 
    


En? bent u al enthousiast? U kunt uw pastoraal team misschien ook enthousiasmeren door deze powerpoint presentatie aan hen te tonen.

Om een nog beter beeld te krijgen van dit materiaal, raden we u aan een deelnemerspakket en een begeleidersboek in onze webwinkel te bestellen.

 

Begeleidersboek € 20,00  Bestel


NIEUW! Vormselkracht
Vormselkracht is een gloednieuw vormselproject bij het catechesemateriaal Het Licht op ons pad. Het is ingebed in het leven van het kind en van de Kerk. Het telt acht bijeenkomsten vóór en twee na het vormsel, gezellig, ontspannen, met uitdaging en creativiteit. De kernvraag is 'Wil ik bij Jezus horen?'

 

 

 

 

 


 

Informatie voor vormelingen en andere geïnteresseerden
Om uw vormelingen een goede uitleg te geven over wat het Vormsel inhoudt, kunt u ze verwijzen naar de site van venstersopkatholiekgeloven.nl. Klik hier voor de informatie over het Vormsel! (En ontdek nog veel meer geloofsweetjes op deze handige site). 

   


Bent u ook benieuwd naar ons Eerste communieproject? Klik dan hier....