print

Manu Keirse en Leo Fijen schrijven boek over hun moeder

HOE KAN JE MOEDER TOT JE BLIJVEN SPREKEN, OOK NA HAAR DOOD?

Komt je moeder dichterbij naarmate het afscheid langer geleden is? Leo Fijen verloor zijn moeder twaalf jaar geleden en heeft het gevoel dat zij steeds meer in zijn hart tot leven komt. Manu Keirse schreef ooit over zijn overleden moeder dat hij haar de tijd moet geven om hem meer over haar te leren, door de dood heen. Twee auteurs die vaak over rouw en verdriet schrijven, nemen die tijd en gaan met elkaar in gesprek over de vraag hoe het toch mogelijk is dat moeders tot ons blijven spreken, ook zo veel jaar na hun overlijden.

Dit boek is een persoonlijke zoektocht van Manu Keirse en Leo Fijen. Ze vertellen over de betekenis van hun moeder voor hun leven, werk en idealen. Ook geven ze tal van voorbeelden hoe moeder nog elke dag tot hen spreekt. Daarmee zeggen ze de lezers dat het nooit te laat is om na te denken over de relatie met hun eigen moeder. Een relatie die door de dood heen opnieuw van betekenis kan worden door een oude foto, een teruggevonden brief, favoriete bloemen of een bijzonder gedicht. Als tekens van de overkant.

Manu Keirse (1946) is de meest gelezen auteur van de Lage Landen op het gebied van rouw en de laatste levensfase. Hij is emeritus-hoogleraar van Leuven, klinisch psycholoog en doctor in de geneeskunde.

Leo Fijen (1955) is televisiemaker bij KRO-NCRV en auteur van veelgelezen boeken over dood en rouw en over alledaagse spiritualiteit


Paperback
175 pagina’s zwart-wit
€ 17,50
ISBN 978 94 9209 338 7
NUR 749
Verkrijgbaar in de boekhandel of via www.adveniat.nl

Recensie exemplaren: info@adveniat.nl


 


afmelden voor persberichten