Het wonder van de kleine goedheid 3d

Het wonder van de kleine goedheid, in tijden van eenzaam sterven en beperkt afscheid

Een boek voor allen die hun naaste hebben verloren in de coronacrisis en nog zoveel vragen en pijn hebben, maar ook voor allen die hun naaste op een ander moment moesten loslaten. Want sterven in eenzaamheid gebeurt niet alleen nu maar is een verdriet van alle tijden. Manu Keirse en Leo Fijen schrijven elkaar brieven midden in de coronacrisis en pleiten voor het wonder van de kleine goedheid. Dat wonder zoekt in de eenzaamheid van protocollen en regels steeds weer de nabijheid van de ernstig zieke broer of zus en de hand van de stervende vader of moeder.

€ 14.90

DREMPEL_cover

Drempel | Over leven met sterven

Geboren worden, opgroeien, ouder worden, sterven. Dat einde komt, maar hoe? Het is een onbekende fase in ons leven. Het Landelijk Expertisecentrum Sterven wil mensen meer bewust maken van het stervensproces en ze ermee helpen. Door te luisteren en door kennis en inzicht te delen. Zo kan angst voor sterven plaatsmaken voor vertrouwen. En vertrouwen heeft alles te maken met je overgeven aan het onvermijdelijke. Met acceptatie. Dat geeft verlichting en rust in hoofd en hart. Vanaf november 2019 bieden wij u een korting aan, de verzendkosten nemen wij voor onze rekening. U betaalt slechts 8,95 franco thuis. Voer hiervoor onderstaande actiecode in bij het afronden van uw bestelling in deze webshop. actiecode 'verzending gratis'

€ 5.95

Om wie jij bent OS HR voorplat

Om wie jij bent. Teksten, gebeden en gedichten bij afscheid en rouw

Wie van nabij een overlijden meemaakt, wie een dienst of uitvaart voorbereidt, heeft graag woorden die precies de juiste toon treffen. Zulke teksten, gebeden en gedichten vind je in dit boek. Woorden van grote schoonheid en diepgang. Direct bruikbaar en aansluitend op de praktijk. - Bouwstenen voor een afscheid in dankbare sfeer - Voor uitvaartverzorgers, maar ook voor nabestaanden - Handzaam en met register

€ 19.95

cover Afscheid uit najaarsaanbieding

Afscheid nemen

Verhalen over sterven, rituelen, gebeden en gedichten Geleidelijke afscheid thuis, het verlies van je kind, een verkeersongeluk. Afscheid kent veel verschillende contexten. Wat zeg je dan? Wat kun je doen? Indringende verhalen van Daan Westerink, Marinus van de Berg e.v.a. Bestel er 100 of meer dan zijn ze slechts 1,30 per stuk! LET OP! Alleen verzending binnen NL mogelijk en alleen verkrijgbaar via adveniat.nl

€ 5.95

VK_Rouw op mijn dak_DEF_LR-HR DEF

Rouw op mijn dak

In 2016 verloren Martin Los en zijn vrouw Nelleke binnen een jaar hun dochter Rosa aan een slopende ziekte. Enkele weken na haar dood begint vader en priester Martin Los te schrijven. De plotselinge dood van zijn dochter brengt herinneringen naar boven. Ook over zijn eigen levenspad, zijn jaren als predikant, de overstap naar de rooms-katholieke kerk, zijn priesterwijding. Een adembenemend relaas over de wendingen die een mensenleven neemt. Herkenbaar voor mensen die een groot verlies meemaken, een spiegel voor degenen die anderen bijstaan in tijden van rouw.

€ 21.00

DEF Mijn moeder OS

Mijn moeder. Steeds dichterbij

Komt je moeder dichterbij naarmate het afscheid langer geleden is? En welke beelden roept dat op? Mooie herinneringen of juist de pijnlijke confrontaties. Manu Keirse en Leo Fijen, ze verloren tien jaar geleden hun moeder en schrijven daarover, maar stelden de vraag ook aan andere mensen. Een boek dat herkenning zal oproepen, maar ook veel troost zal bieden. Moeder die er niet meer is, maar toch steeds weer op de deur van je hart klopt.

€ 18.00

Een schaduw levenslang

Een schaduw levenslang

Nederland schrikt op als iemand wordt vermist en na lang zoeken vermoord wordt gevonden. Na alle publiciteit blijven ouders en andere naasten verweesd achter. Met alleen hun grote verdriet en leegte. Twintig nog niet eerder gepubliceerde verhalen worden voor het eerst gedeeld in dit hartverscheurende boek omdat de namen en levens van deze kinderen niet vergeten mogen worden. I.s.m. de vereniging voor ouders van vermoorde kinderen. Met een voorwoord van Mr. Pieter van Vollenhoven.

€ 19.95

Ik blijf aan jou denken

Ik blijf aan je denken

Bidden op de moeilijkste momenten van je leven, woorden vinden als er eigenlijk geen woorden zijn. Als je aan het graf van je naaste staat, als je wilt bidden na het verlies van je dierbaren, als je anderen wilt troosten. Dat kan met dit gebedenboek. Een bijzondere troost als er geen troost mogelijk lijkt.

€ 5.50

Noem mijn naam OS HR voorplat DEF hires

Noem mijn naam

Ouders die moeten leven met de dood van hun kind ondergaan met ups en downs diepe emoties. Dit boek biedt teksten ter ondersteuning. Het zijn troostende woorden, bijeengebracht door de bekendste rouw-begeleiders van Nederland. Voor ouders die hun kind missen en helende woorden zoeken.Teksten voor de rouwkaart, avondwake, uitvaart en Allerzielen.

€ 17.50

2190499_LR_COV_Borremans_Noor_CC2018_2

Noor, jij komt altijd terug | Voorbij de dood van een pasgeboren baby

Als eerbetoon aan Noor en als oproep om ook aan deze vorm van verdriet de nodige erkenning te geven, schreef haar papa dit boek. Hij vertelt aan zijn overleden baby het verhaal van hun samenzijn en afscheid. Je leest er het leven van Noor in, het overleven tussen hoop en wanhoop en het zoekende en tastende rouwen en verder gaan in het leven, waarin Noor van betekenis blijft. Door anderen een inkijk te geven in hun beleving, helpen Stefaan en Heidi hen om verdriet toe te laten en bespreekbaar te maken.

€ 14.50

cover Het verdriet van Brabant

Het verdriet van Brabant

Een uitvaart onder de treurwilg van oma. Het rouwcentrum in het tuinhuisje van je zus. Vieringen van een kwartier op het kerkhof. Soms vier uitvaarten op n dag. Geen afscheid kunnen nemen van moeder in het verpleeghuis. Sprakeloos achterblijven als de jongste koster het ook niet redt. Met vier mensen afscheid nemen van vader in de doopkapel. Een slagveld in Schijndel en Tilburg waar tien en dertien zusters in korte tijd sterven. En toch blijven geloven dat het leven verder gaat en dat God met ons meelijdt. Maar ook helpen waar het kan, nabij zijn waar het moet en bidden waar geen woorden meer zijn. Dat is allemaal vastgelegd in Het verdriet van Brabant, kerken en kloosters in het bisdom Den Bosch ten tijde van corona, een gedenkboek dat is samengesteld door de bisschop van Den Bosch, Mgr. dr. Gerard de Korte.

€ 25.00

In Memoriam Kardinaal Simonis cover

In memoriam kardinaal Adrianus Johannes Simonis

VERWACHT! Reserveer nu! Op 2 september 2020 overleed Adrianus kardinaal Simonis. 10 september 2020 vonden in Utrecht de plechtige mis van requiem plaats in de kathedraal en zijn begrafenis op het R.K. kerkhof St. Barbara, Door beperkingen vanwege het coronavirus, konden maar weinig mensen in de Utrechtse kathedraal aanwezig zijn. Dit is een boekje waarin de teksten de revue passeren die bij gelegenheid van de plechtige uitvaart werden uitgesproken: Willem kardinaal Eijk, bisschop Gerard de Korte en professor Paul van Geest. Met foto's. Teksten in Nederlands n Engels

€ 14.90