print

ACTUEEL BOEK VOOR KERKEN IN CORONACRISIS

€ 19,50

 

Kerkleiders, theologen en opinieleiders over kansen, knelpunten en lessen midden in crisis

Kerk in tijden van corona

Welke lessen trekken christenen uit deze coronatijd? Waar liggen de knelpunten voor vieringen en hoe gaan kerken daar mee om in de naaste toekomst? En wat leren kerken van de onlinevieringen in relatie tot de vieringen op anderhalve meter nu de crisis maar aan blijft houden? Waar liggen kansen voor andersoortige vieringen in huiselijke kring nu nog steeds veel kerkgangers thuisblijven? En hebben kerken genoeg gedaan om de nood in de samenleving te lenigen? Liggen daar misschien wel de grootste kansen?

Allemaal vragen die een eerste antwoord krijgen in dit actuele boek met bijdragen van kerkleiders, theologen, opinieleiders en spirituele voortrekkers. Deze bundel verschijnt op een moment dat veel kerken beseffen dat de toekomst er echt anders uitziet: vieren met beperkingen, sacramenten voor velen op afstand, kerkgangers die thuisblijven, de gemeenschapszin wezenlijk aangetast, minder aandacht voor onlinevieringen nu de nieuwigheid eraf is en het wezenlijk gemis van het fysieke aspect van het geloof.

Veertien auteurs uit Nederland en Vlaanderen maken een tussenbalans op, met verrassende inzichten, inspirerende voorbeelden en kritische kanttekeningen. Ze maken duidelijk dat veel kerken nog zoekende zijn. Als het aan de auteurs ligt, zijn er wel degelijk kansen. Voor de sacramenten, voor de gemeenschapszin en zeker voor de diaconale presentie in de samenleving. Dit boek verrast, stelt vragen, maar geeft ook antwoorden, vooral in het laatste deel waar theoloog Erik Borgman, het gezicht van Sant’Egidio in de Lage Landen Hilde Kieboom, de voormalige voorzitter van de Europese Raad Herman van Rompuy en de nieuwe bisschop van Gent Lode van Hecke een richting wijzen.

Het eerste exemplaar wordt dinsdag 18 augustus om 15.00 uur aangeboden aan bisschop Gerard de Korte van Den Bosch en srciba René de Reuver van de Protestantse Kerk Nederland. De presentatie vindt plaats in huis van de Protestantse Kerk in Utrecht.

Het boek Kerk in tijden van corona telt 144 pagina’s, kost € 19,50 en wordt uitgegeven door Adveniat/Halewijn. Is daarom verkrijgbaar in Nederland en Vlaanderen. Het ISBN-nummer is 9789493161382

Voor de pers: leofijen@adveniat.nl


Onze b
oeken kunt u aanschaffen via de webwinkel van Adveniat op www.adveniat.nl  © 2020, Adveniat.