VK_Rouw op mijn dak_DEF_LR-HR DEF

Rouw op mijn dak

In 2016 verloren Martin Los en zijn vrouw Nelleke binnen een jaar hun dochter Rosa aan een slopende ziekte. Enkele weken na haar dood begint vader en priester Martin Los te schrijven. De plotselinge dood van zijn dochter brengt herinneringen naar boven. Ook over zijn eigen levenspad, zijn jaren als predikant, de overstap naar de rooms-katholieke kerk, zijn priesterwijding. Een adembenemend relaas over de wendingen die een mensenleven neemt. Herkenbaar voor mensen die een groot verlies meemaken, een spiegel voor degenen die anderen bijstaan in tijden van rouw.

23 augustus leverbaar: Reserveer nu!


€ 19.95

DEF gecompr KLOOSTER OS ADVENIAT HR VOORPLAT

Klooster!

Stap in de wereld van kloosters nu: de mensen, de plekken, het mysterie. Wat beweegt jongeren om te kiezen voor dit ‘andere’ leven? Wat vinden hun gasten er? Maak kennis met abdissen en abten, met de dagorde en de arbeid van kloosterlingen. Verder: 10 kloosterbieren, kloostermode, bekende mensen als Herman Finkers, Elsbeth Gruteke, Annemiek Schrijver, Henk Kroes, Jan Marijnissen en Antoine Bodar. Met onwaarschijnlijk mooie fotografie en teksten om stil van te worden. Al meer dan 18.000 exemplaren verkocht!

€ 8.95

Promo cover Kloostermensen

Kloostermensen

Het religieus leven gaat een nieuwe lente tegemoet met kleine aantallen intreders en met een nieuw zelfbewustzijn. Wat is er aan de hand? Leo Fijen luistert naar de verhalen van kloosterlingen, hun idealen, hun dilemma's en hun spirituele zoektocht. Benedictijn en hoogleraar Thomas Quartier reflecteert.

Verschijnt 23 september: reserveer nu!


€ 18.95

VK_Katholiek in deze  tijd_DEF_HR

Rooms-katholiek in deze tijd

Thuis bij God, gastvrij voor mensen. Wat inspireert je? Hoe is het om rooms-katholiek te zijn? Welke sacramenten kleuren ons leven? Wat betekent geloof voor de samenleving? Een boekje vol inspirerende verhalen met als ondertoon: het is fijn om katholiek te zijn. Een fijne handreiking aan gasten en vaste bezoekers in het nieuwe seizoen. Met een voorwoord van de voorzitter van de Nederlandse Bisschoppenconferentie mgr. Hans van den Hende. De brochure is geďnspireerd door de 'Back to Church' beweging van de Brit Michael Harvey, nu ook in Nederland onder de naam 'Kerkproeverij' op 9-10 september. Bestel er 100 of meer, dan zijn ze slechts € 1,30 per stuk!

€ 5.95

VK_Ik ben bij je_LR

Ik ben bij je | werkboek mét vriendenboekje, invulkaartjes en vierwijzer

Op weg naar je eerste heilige Communie leer je veel over Jezus, zijn woorden, zijn leven, zijn dood en verrijzenis. Je leert waarom je op Jezus kunt vertrouwen. 'Ik ben bij je', heeft hij ons beloofd. En je ontdekt waarom het fijn is om bij Hem te horen in de Communie. (10 bijeenkomsten: 8 voor en 2 na de eerste heilige Communie).

€ 13.50

VK_Ik ben bij je_LR

Ik ben bij je | begeleidersboek

Op weg naar je eerste heilige Communie leer je veel over Jezus, zijn woorden, zijn leven, zijn dood en verrijzenis. Je leert waarom je op Jezus kunt vertrouwen. 'Ik ben bij je', heeft hij ons beloofd. En je ontdekt waarom het fijn is om bij Hem te horen in de Communie. (10 bijeenkomsten: 8 voor en 2 na de eerste heilige Communie).

€ 20.00

VK_Mystiek-perpectieven_FAKE_HR

Mystieke perspectieven in Bachs Matthäus-Passion

Op zoek naar de mystieke dimensie van toonzetting en tekst van de Matthäus Passion van Bach. De religieuze ervaring krijgt de ruimte. Ad de Keyzer is dé Bachkenner vanuit de vakgebieden liturgie en spiritualiteit en werkzaam bij het Titus Brandsma Instituut in Nijmegen.

€ 14.50

De gezichten van god

De gezichten van God

God is licht, God is een stroom, God is een burcht, God is stilte. Overal om je heen kun je God ontdekken, omdat hij de schepper is van alles. Met dit boek kun je samen met een kind mijmeren over het geheim van het leven. Welke beelden spreken, je aan? Hoe zie jij God? Elke pagina is een uitnodiging om inspiratie op te doen. Met prachtige illustraties van Barbara Nascimbeni. Een fijn cadeau bij doop of communie, verjaardag of feest.

€ 14.90

Lourdes-front

Lourdes, het ware verhaal van de verschijningen

Een klassieker opnieuw vertaald, met historische foto's en een plattegrond van Lourdes toen. Wat gebeurde er precies met Bernadette tussen 11 februari en 16 juli 1858?

€ 14.50

Cover Vertrouwen Taizé 8 dec 2010

Vertrouwen groeit in stilte - Taizé

Mediteren met de Bijbel is binnentreden in een verhaal van liefde en vertrouwen. Overwegingen, gebed en zang.

€ 15.50

Uitgedut OS HR voorplat

Uitgedut!

Hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad Anton de Wit veegt de vloer aan met de flauwe frases over geloof en kerk die in de publieke opinie gerecycled worden. En niet alleen daar, ook bij ingedutte kerkmensen zelf. Hij durft het ongemak aan van de dwarse vraag, de impopulaire stellingname. Een heerlijk fonkelend, fris boek boek dat de lezer niet alleen wakker schudt, maar ook omhelst.

Verschijnt in september: reserveer nu!


€ 18.95