De navolging van Christus - in jonge taal

Een sprankelende Nederlandse vertaling van Thomas a Kempis' bestseller uit de 15e eeuw. Voor jonge mensen op zoek naar wat echt en waar is.

€ 18.00

Thomas a Kempis (1380-1471) schreef  'De navolging van Christus' in de veertiende eeuw in Zwolle, voor jonge monniken in opleiding. Zijn boek werd al snel grenzeloos populair ook bij mensen die niet in een klooster leefden. Het stond aan de basis van de Moderne Devotie. Al eeuwen is 'De navolging van Christus' wereldwijd het meest gelezen boek van de christenheid na de Bijbel.

De Nederlandse hertaling door Mink de Vries maakt de oude tekst van Thomas a Kempis weer springlevend voor deze tijd. Hij richt zich op jonge mensen, nauwkeurig de tekst volgend, als een vertolker van Thomas' bedoeling. De navolging van Christus is nog steeds een pittig werk. Het spreekt je aan op je keuzes en staat dwars op wat nu de norm is: rijk worden, je kansen pakken, het maken. Een boek voor (jonge) mensen, op zoek naar wat echt en waar is.

TitelDe navolging van Christus - in jonge taal
ISBN978 906173 1306
Formaat11 x 17 cm
AuteurThomas a Kempis
Vertaling doorMink de Vries
Aantal pagina's400
UitgeverKBS Uitgeverij
Mink de Vries (1962) is teamleider Kerken bij Stichting Present in Zwolle, godsdienstdocent en in zijn vrije tijd jongerenwerker bij de PKN in Zwolle.