Pasen stap voor stap, De kruisweg van Jezus verteld aan kinderen

Hoe vertel je jonge kinderen iets over de laatste uren van Jezus, zo dat de blijdschap van Pasen echt overkomt? Een prachtig gellustreerd boek met cd-rom om de illustraties te projecteren op de muur of (beeld)scherm, zodat het verhaal nog levendiger wordt. Geschikt voor geloven thuis, op school of in de parochie.

€ 14.95

Hoe vertel je jonge kinderen iets over de laatste uren van Jezus? Zo dat de blijdschap van Pasen echt overkomt? Dit prentenboek brengt de kruiswegprocessie tot leven. Franciscus van Assisi is de verteller die de mensen meeneemt langs de kruisweg. Els van Egeraat schilderde de staties, sober en ontroerend. Bij elke statie schreef Jack Visker een korte tekst.

  • Met de 14 bekende staties en de ontmoeting met de verrezen Heer
  • Veertigdagentijd, met name de Goede Week voor Pasen
  • Inclusief gratis cd-rom met de illustraties om te projecteren in kerk of klaslokaal
  • Past bij catechese ‘Het Licht op ons pad’, bisdom Roermond/Adveniat (najaar 2012).

Filmpje over dit boek. Het gaat om het blokje 'overweging' :veel kijkplezier!
(je kunt in het balkje onderin per blokje vooruit spoelen)

 

TitelPasen stap voor stap, De kruisweg van Jezus verteld aan kinderen
ISBN9789491042164
Formaat24,5 x 22 cm landscape
AuteurJack Visker
Aantal pagina's40
UitgeverAdveniat
Uitgave/Drukfull color
Soort uitgaveGebonden prentenboek met cd-rom
SamenvattingFranciscus zit op de trappen voor zijn kerkje. Natuurlijk is hij niet alleen. Als Franciscus buiten zit, wil iedereen bij hem zijn, willen ze luisteren naar zijn verhalen. 'Vertel ons nog een keer van Pasen!' roept iemand. 'Het is een droevig verhaal', zegt Franciscus, 'maar ik vertel het graag omdat het einde zo goed is!' In dit prentenboek neemt Franciscus de mensen mee langs de vijftien kruiswegstaties. En wij 'lopen mee'. Bij elke statie staan we even stil en worden enkele regels gelezen. De staties zijn ontroerend verbeeld door Els van Egeraat. Na de veertiende statie, de graflegging, zien we er nog een: de ontmoeting van de verrezen Jezus met de vrouwen. Dan gaat Franciscus met de mensen weer naar buiten, waar de vogels zingen. 'God schept leven in de dood, ook voor ons. Dat is Pasen!'