Lourdes, het ware verhaal van de verschijningen

Een klassieker opnieuw vertaald, met historische foto's en een plattegrond van Lourdes toen. Wat gebeurde er precies met Bernadette tussen 11 februari en 16 juli 1858?

€ 15.95

Een waarheidsgetrouw verslag van wat er gebeurde in Lourdes tussen 11 februari en 16 juli 1858. De arme 14-jarige molenaarsdochter Bernadette krijgt in de vrije natuur een verschijning van een in het wit gekleed meisje dat haar vraagt veertien dagen naar de grot te komen. Achttien maal ziet Bernadette haar, praat met haar. Veel Lourdenaren, uiteindelijk zelfs duizenden, zijn aanwezig bij de verschijningen. Zij zien niets, alleen Bernadette verzonken in een andere wereld.

Wie Bernadette was, wat ze zag, hoorde en wat dit teweeg bracht in het stadje, wordt in dit boek verteld van dag tot dag, soms van uur tot uur door de grootste kenner op dit gebied René Laurentin. Met historische foto’s en een plattegrond van Lourdes toen.

+ Een klassieker, na dertig jaar opnieuw vertaald door Ronald Valk

+ Door de vele dialogen leest het boek als een spannend verhaaL

+ Interessant voor wie als pelgrim naar Lourdes gaat

+ Met nawoord van René Laurentin, een der grootste Lourdeskenners

TitelLourdes, het ware verhaal van de verschijningen
SubtitelWat gebeurde er precies tussen 11 februari en 16 juli 1858?
ISBN9789491042171
Formaat14,8 x 21
AuteurRené Laurentin
RedactieLiesbeth Stalmeier
Vertaling doorRonald Valk
Vertaling uitFrans
Aantal pagina'sca. 304
UitgeverAdveniat
Uitgave/Drukomslag full color. binnenwerk zwart
Soort uitgavePaperback
SamenvattingEen goed gedocumenteerd relaas van de gebeurtenissen in Lourdes tussen 11 februari, de dag van de eerste van 18 verschijningen aan Bernadette Soubirous, en 16 juli, de laatste verschijning. We volgen Bernadette op weg naar de grot, te midden van haar verarmde familie, omstuwd door bewonderaars, in gesprek met commissaris, dokter en pastoor. Geadoreerd door welgestelde dames en bruut ondervraagd door journalisten en kerkelijke autoriteiten. Geeft inzicht in de oorsprong van de stroom van honderdduizenden pelgrims die per jaar naar het stadje in de Pyreneeën trekt. Met een voorwoord van Prof. dr. Patrick Chatelion Counet en een nabeschouwing van René Laurentin.
Père Dr. René Larentin (1917) is theoloog, Marioloog en werkte o.a. als wetenschapper en journalist. http://blog.renelaurentin.com