Paus Franciscus, Het eerste jaar | Revolutie van tederheid

In dit boek volgt Monic Slingerland de paus van maand tot maand in het eerste jaar van zijn pausschap. Er ontstaat een fascinerend beeld van de woorden en daden waarmee Paus Franciscus de wereld vanaf dag n verbaasde. Een kritische en verrassende samenvatting door rasschrijfster Monic Slingerland (journaliste dagblad Trouw).

€ 19.95

Revolutie van tederheid
In dit nieuwe boek volgt Monic Slingerland de paus van maand tot maand in het eerste jaar van zijn pausschap. Er ontstaat een fascinerend beeld van de woorden en daden waarmee Paus Franciscus de wereld vanaf dag één verbaasde. Een kritische en verrassende samenvatting door rasschrijfster Monic Slingerland (journaliste dagblad Trouw)

TitelPaus Franciscus, Het eerste jaar
SubtitelRevolutie van tederheid
ISBN9789491042973
AuteurMonic Slingerland
UitgeverAdveniat
Soort uitgavepaperback met foto's

Monic Slingerland is redacteur bij dagblad Trouw. Ze volgt als verslaggever het nieuws over de katholieke kerk en is geregeld in Rome. 

Ze is historicus, studeerde middeleeuwse geschiedenis in Utrecht.

Eerder schreef ze ‘Word toch katholiek’, en als co-auteur ‘Fietsen met God’ en ‘Zeven vragen aan Augustinus’.

katholiek.nl 25 april 2014: 'Revolutie van de tederheid: het beste pausboek tot nu toe'

Katholiek Nieuwsblad 14 maart 2014: 'Monic Slingerland heeft een aantrekkelijk overzicht van Franciscus' pontificaat geschreven, in de vorm van een collage van teksten, een kroniek en delen uit interviews, waarbij haar eigen tekst het bindmiddel is.'

NBD Biblion 14 mei 2014: 'Een boek dat bij veel christenen tot de verbeelding zal spreken en daarom een ruime verspreiding verdient. '

Vieren nr. 2, 2014: 'Een interessant boek dat ook met vragen durft te einidigen.'

3d pf2

Paus Franciscus, Het tweede jaar | Geest en tegenwind

Kroniek van het spannende tweede jaar van Paus Franciscus, met kernteksten en verbindend commentaar. Voor wie echt wil weten wat Paus Franciscus in 2014 deed: uitspraken, ontmoetingen, reizen, uitdagingen. Het vervolg op 'Paus Franciscus, Het eerste jaar'. Christian van der Heijden is Vaticaankenner en redacteur bij KRO-RKK. Met voorwoord van Prins Jaime de Bourbon de Parme

€ 19.95

DEF Paus Franciscus, het derde jaar LR

Paus Franciscus Het derde jaar | Ecologie van barmhartigheid

In zijn derde jaar reisde Paus Franciscus naar de Filipijnen, naar Napels, Latijns-Amerika en Afrika. Hij voerde hervormingen door en verklaarde voor het eerst een echtpaar zalig. Hij bleef oproepen tot barmhartigheid en publiceerde Laudato si'. Deze paus blijft mensen ontroeren en inspireren!

€ 19.95

Paus_Franciscus_4_HR

Paus Franciscus, Het vierde jaar | Verlangen naar eenheid

Het vierde deel uit de serie over het pontificaat van deze opzienbarende paus gaat over verlangen naar eenheid. De nieuwigheid is er inmiddels vanaf, de verbazing blijft. Wat heeft paus Franciscus afgelopen jaar toegevoegd aan kerk en wereld? Auteur Christian van der Heijden belicht per maand een opvallend thema en laat de paus ook zelf aan het woord.

€ 19.95