Edith Stein

Gezien op tv bij Antoine Bodar


De periode dat Edith Stein in Nederland woonde: een belangrijke tijd in haar leven, waarvoor in de biografieën tot nu toe weinig aandacht is geweest. Edith Stein komt opnieuw tot leven op deze bladzijden via haar eigen woorden en in getuigenissen van mensen voor wie zij een stuwende kracht in het leven was en is.

€ 20.50

Chirurg dr. Ilse Kerremans begon zich in de karmel te verdiepen toen een vriendin alles achter zich liet om zich volledig aan God te wijden in een slotklooster. Ze las ontelbare werken over de karmelspiritualiteit en wie dat doet, stuit al spoedig op de figuur van Edith Stein. Ze las ook de teksten van Edith Stein zelf en verdiepte zich zo in haar persoon en denken dat ze er voordrachten en seminars over ging geven.

Uiteindelijk bracht ze, op verzoek van de broeders van de Nederlandse Provincie van de Ongeschoeide Karmel, al haar kennis samen in dit boek. Er zijn al vele biografieën over Stein geschreven. Dit boek onderscheidt zich daarvan door specifiek aandacht te schenken aan de periode dat Edith Stein in Nederland woonde, een belangrijke tijd in haar leven waarvoor in de biografieën tot nu toe weinig aandacht is geweest. Dat doet Ediths verblijf in de lage landen, de grote inzet van de zusters van Echt en van vele andere Nederlanders, de vrienden die zij er maakte en het werk dat ze er verrichtte, in vele opzichten tekort. Met dit boek hoopt Ilse Kerremans iets van dit tekort goed te maken.

Wat Edith Stein nog allemaal voor ons had kunnen betekenen, indien zij de oorlog overleefd had - we kunnen er slechts naar gissen. Maar Auschwitz mag het laatste woord niet krijgen. Edith Stein komt opnieuw tot leven op deze bladzijden, via haar eigen woorden en teksten en in getuigenissen van mensen voor wie zij een stuwende kracht in het leven was en is.


" width="100%" height="200" frameborder="0">

Blader hier door het boek (preview)

TitelEdith Stein
SubtitelLeven aan Gods hand
ISBN978 90 8528 296 9
Formaat17 x 24 cm
AuteurKerremans, Ilse
Aantal pagina's296
UitgeverHalewijn / Adveniat
Soort uitgavehardcover

Ilse Kerremans over Edith Stein:

Maria van Mierlo over Edith Stein:


Chirurg dr. Ilse Kerremans begon zich in de karmel te verdiepen toen een vriendin alles achter zich liet om zich volledig aan God te wijden in een slotklooster. Ze las ontelbare werken over de karmelspiritualiteit en wie dat doet, stoot al spoedig op de figuur van Edith Stein. Ze las ook de teksten van Edith Stein zelf en verdiepte zich zo in haar persoon en denken dat ze er voordrachten en seminaries over ging geven.

Uiteindelijk bracht ze, op verzoek van de broeders van de Nederlandse Provincie van de Ongeschoeide Karmel, al haar kennis samen in dit boek.

De nieuwe koers, maart 2015: 'Edith Stein is iemand die je niet meer wilt vergeten als je eenmaal de teksten over haar gelezen hebt.'

De Bezieling, januari 2015: 'Mystica Edith Stein: het leven leven zoals het zich aandient.'

Katholiek Nieuwsblad, 28 november 2014: 'Voorzien van een levensoverzicht en een uitvoerige, soms wat heterogene bibliografie, beschikken wij hiermee over een fraai uitgegeven en makkelijk leesbare bundel, die de persoonlijkheid van Edith Stein dichterbij brengt.'

Lourdes-front

Lourdes, het ware verhaal van de verschijningen

Een klassieker opnieuw vertaald, met historische foto's en een plattegrond van Lourdes toen. Wat gebeurde er precies met Bernadette tussen 11 februari en 16 juli 1858?

€ 15.95