Mediapriester

Een onderhoudende en spannende autobiografie van 'Podfather' Roderick die vaste gast werd bij tv-shows, gesprekspartner van het Vaticaan en internetondernemer met tienduizenden fans over de hele wereld. Geekpriest werd uitgebracht in de USA, Australi, Nieuw-Zeeland, UK en Ierland. Deze Nederlandstalige versie heeft een groot aantal nieuwe toevoegingen en tips!

€ 17.50

Hoe wordt een katholiek priester vaste gast bij tv-shows, gesprekspartner van het Vaticaan, internetondernemer met tienduizenden fans over de hele wereld?  

In zijn zwarte pak met boord is Roderick Vonhögen (1968) een bekende figuur in de Nederlandse media. Op het web is hij al jaren actief als podcastpriester Father Roderick. In de USA verscheen zijn eerste boek Geekpriest, confessions of a new media pioneer. De Nederlandse versie ‘Mediapriester. Avonturen in de wereld van film, games en nieuwe media’ is een meeslepend relaas van een pionier die bruggen slaat tussen de Kerk en de populaire cultuur.

In dit boek belicht Roderick Vonhögen scenes uit zijn leven en zijn missie. Zo zien we hem als fan door de modder waden op de eerste StarWarsconventie in Denver, als spreker optreden op een mediaconferentie in het Vaticaan, voor het eerst via podcasting verslag doen vanaf het Sint-Pietersplein bij de pauskeuze in 2005 en steeds meer publiek bereiken via internetprogramma’s over populaire series, games en lifestyle.

Maar ook blikt hij terug op zijn kinderjaren waarin films, verhalen en gadgets een grote rol speelden, de ontdekking van zijn priesterroeping, zijn studie en zijn beginjaren als priester in een plattelandsparochie. En hij blikt vooruit naar de toekomst van Kerk en religieuze journalistiek in Nederland die voor een metamorfose staan.

  • Een onderhoudende, spirituele en spannende autobiografie
  • Met tips om beter te communiceren en als christenen in te zetten op nieuwe media .  
  • ‘Geekpriest’ is uitgebracht in de USA, Australië, Nieuw-Zeeland, UK en Ierland
  • Deze Nederlandstalige versie heeft een groot aantal nieuwe toevoegingen!

   Lee hier het gratis hoofdstuk 'Starwars':

TitelMediapriester
SubtitelAvonturen in de wereld van film, games en nieuwe media
ISBN9789491042911
UitgeverAdveniat
Soort uitgavepaperback
InhoudsopgaveVoorwoord 7 Hoofdstuk 1: Avonturen in het Vaticaan 11 TIPS: Hoe bouw je bruggen? 31 Hoofdstuk 2: De Star Wars-jaren 37 TIPS: Hoe bereik je nieuwe doelgroepen? 55 Hoofdstuk 3: De kantoorbaan van Spider-Man 61 TIPS: hoe ontdek je je roeping? 82 Hoofdstuk 4: Depri in Disneyland 89 TIPS: Hoe vertel je een verhaal? 109 Hoofdstuk 5: De lange adem 115 TIPS: Hoe verander je de wereld? 132 Hoofdstuk 6: Hobbits, engelen en tovenaars 137 TIPS: Hoe kun je beter communiceren? 157 Hoofdstuk 7: Missionaire genen 163 Hoofdstuk 8: Oude werelden: achter de schermen van de omroep 177 TIPS: Wat moet je onthouden als de media je benaderen? 188 Hoofdstuk 9: Nieuwe werelden: Games en YouTubers 191 TIPS: Wat kunnen gamers en youtubers ons leren over 205 gemeenschapsopbouw? Hoofdstuk 10: Wat nu? 211 TOT SLOT 219 TIPS: Hoe hou je de moed erin bij tegenslag? 175

Roderick Vonhögen is een katholieke priester van het aartsbisdom Utrecht. Hij is werkzaam als parochievicaris in de parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort. Daarnaast is hij actief als columnist, podcaster, spreker en mediadeskundige.

Roderick Vonhögen werd geboren in Leidschendam in 1968.  Hij studeerde filosofie, theologie en communicatie in Louvain-la-Neuve, Brussel, Utrecht en Rome en is de oprichter van Star Quest Production Network (SQPN), een internationale katholieke mediaorganisatie met vestigingen in de Verenigde Staten en Europa. Onlangs startte hij het media-initiatief Trideo, een nieuwe katholieke internetzender voor nieuws, informatie en entertainment in eerste instantie gericht op de Nederlandse kijker.

NBD Biblion (Nederlandse Bibliotheekdienst) Drs. Marianne van den Heuvel 17-02-2016: 'Hij vertelt heel persoonlijk, ook over zijn burn-out en over zijn Chinese roots. Een helder en actueel boek over het gebruik van moderne media, ook binnen de kerk.'

EO Visie 'Het enthousiasme van Vonhögen, die volop kansen voor het Evangelie ziet, is aanstekelijk.'

Het boek 'Mediapriester': zo ziet het er uit!!

Het wordt morgen gepresenteerd, maar ik kan het je exclusief al laten zien: de eerste druk van mijn nieuwe boek 'Mediapriester'!

Posted by Mediapriester on donderdag 29 oktober 2015
TmGOD 1Vol NL cover 20140902 DEF 300 front

Twitteren met God - Interactief

Op jouw vragen over God en geloof is een antwoord te vinden! Kan dit in een Tweet? Dat is precies wat de Nederlandse priester Michel Remery doet. Hij twittert antwoorden op tweehonderd brandende vragen van jongeren en geeft ook uitgebreide uitleg op basis van het geloof. Zo kom je meer te weten over jezelf en over God! MET GRATIS APP!!!

€ 19.95