Vincent

Vincent van Gogh creerde een visionair mystiek oeuvre, krachtiger dan woorden. Van Gogh schreef ook 819 brieven. Ze bevatten een schat aan biografische en kunsthistorische informatie. Voor wie echt kijkt, wordt van Goghs kunst een werkelijkheid van spirituele diepgang.

€ 23.95

Te vaak hebben populaire schrijvers de complexe persoonlijkheid van Vincent Van Gogh vernauwd tot het enge cliché van de ‘waanzinnige kunstenaar'. Naar aanleiding van het Van Gogh-jaar wil Mark Delrue dat enge beeld herstellen. Van Gogh is zo veel meer dan de gekke, getalenteerde eenzaat. De onderhuidse boodschap van zijn meesterwerken is leerzamer dan elke stereotype beeldvorming. Hij creëerde een visionair mystiek oeuvre, krachtiger dan woorden.
Van Gogh schilderde doeken en maakte tekeningen en gravures, maar hij schreef ook 819 brieven. Die brieven bevatten een schat aan biografische en kunsthistorische informatie. Een quasi dagelijks verslag van een geniaal en tragisch leven wordt doorspekt met religieuze, filosofische en artistieke beschouwingen.
Voor wie echt kijkt, wordt van Goghs kunst een werkelijkheid van spirituele diepgang.


" width="100%" height="200" frameborder="0">

TitelVincent
SubtitelKunstschilder, briefschrijver, godzoeker
ISBN9789085283423
Formaat14,5 x 23,5 cm
AuteurDelrue, Mark
Aantal pagina's159
UitgeverHalewijn | Adveniat
Uitgave/Drukfull colour gellustreerd
Soort uitgavepaperback