Paus Franciscus Het derde jaar | Ecologie van barmhartigheid

In zijn derde jaar reisde Paus Franciscus naar de Filipijnen, naar Napels, Latijns-Amerika en Afrika. Hij voerde hervormingen door en verklaarde voor het eerst een echtpaar zalig. Hij bleef oproepen tot barmhartigheid en publiceerde Laudato si'. Deze paus blijft mensen ontroeren en inspireren!

€ 19.95

Inkijkje:Heeft u al een exemplaar in huis, dan zult u zien dat pagina 152 incompleet is. Tot onze spijt is er een pagina weggevallen. Onder de knop 'gallery' vindt u een afbeelding van de ontbrekende pagina. Als u als koper een nieuw, correct boek van ons wilt ontvangen, kunt u dit aanvragen via een mail aan info@adveniat.nl, dan sturen we het u zo spoedig mogelijk kosteloos toe.

Wie nu een boek koopt, ontvangt wel een goede, complete druk mét pagina152

Onze excuses voor het ongemak.

‘Ik heb het gevoel dat mijn pontificaat kort zal zijn, vier of vijf jaar, misschien
zelfs twee of drie jaar. Twee zijn er al voorbij. (…) Ik voel dat God mij hier
voor een korte tijd heeft neergezet.’ Paus Franciscus op 13 maart 2015
In het derde jaar van zijn pausschap bleef de Argentijnse paus Franciscus
de wereld overrompelen, met zijn encycliek Laudato si’, zijn krachtige
veroordeling van onrecht en uitbuiting, zijn aanpak van misstanden in
het Vaticaan en zijn consequente keuze voor de armen, bekroond met
de start van het Heilig Jaar van de Barmhartigheid. Hij reisde naar de
Verenigde Staten en Cuba, naar Zuid-Amerika en Centraal-Afrika. Hij
sprak met boeddhistische, hindoeïstische, islamitische en christelijke
leiders en gaf talloze gelovigen hoop en elan.
Franciscus gunt zichzelf én journalisten geen ogenblik rust. Vaticaankenner
Christian van der Heijden zet in dit boek de ontmoetingen en
woorden van paus Franciscus uit het jaar 2015 op een rij en geeft er
achtergrondinformatie bij. Net als in de eerste twee delen in deze serie
wordt de paus van maand tot maand gevolgd en worden delen van zijn
belangrijkste toespraken vertaald opgenomen. Voor wie echt wil weten
wat deze paus teweeg brengt.
‘Lees dit boek dus en verspreid het goede nieuws in de wereld. Franciscus is
geen superman, maar een mens, zoals u en ik. Fijn toch?’ (Stijn Fens in zijn
voorwoord)
Extra: artikel over de encycliek Laudato si’ door prof. Eduard Kimman
(econoom van de Nederlandse jezuïeten).

TitelPaus Franciscus Het derde jaar
SubtitelEcologie van barmhartigheid
ISBN9789492093158
AuteurChristian van der Heijden
Aantal pagina'sca. 230
UitgeverAdveniat
Soort uitgavePaperback met flappen
SamenvattingUit dit boek: Franciscus bood nederig zijn excuses aan voor de vele zware zonden die uit Gods naam werden begaan tegen de inheemse Amerikaanse volkeren. In Bolivia, onderweg naar het regeringspaleis, stopt hij op de locatie waar in 1980 jezuet en mensenrechtenactivist Lus Espinal Camps werd vermoord. Wie had ooit gedacht dat de Argentijnse paus, met zijn linkse sympathien en zijn ecologische agenda, ontroering teweeg zou brengen in het iconische machtscentrum van het kapitalistische westen. Noemt drie woorden die belangrijk zijn voor een harmonieus gezinsleven: Permesso? (Mag ik?), Grazie (Dank je wel) en Scusa (Het spijt me). Bij de hoofdingang van de kathedraal, die was omgedoopt tot Heilige Deur, verklaarde hij Bangui tot spirituele hoofdstad van de wereld. Over intercommunie durfde hij niets te zeggen. Als wereldleider zal hij blijven hameren op een radicale ommekeer in onze omgang met het natuurlijke milieu, vanuit de overtuiging dat er een universele samenhang bestaat tussen alle schepselen.

Christian van der Heijden (1968) studeerde economie, theologie en wijsbegeerte. Sinds 2000 werkt hij bij de KRO als religiejournalist.
Voor omroep RKK was hij vele malen in Rome om er verslag te doen van het Vaticaanse nieuws. Van zijn hand verschenen in 2013 ‘Paus Franciscus. De nederigheid aan de macht’ en in 2015 ‘Paus Franciscus, het tweede jaar. Geest en tegenwind.’ bij uitgeverij Adveniat.PF cover 3d klein

Paus Franciscus, Het eerste jaar | Revolutie van tederheid

In dit boek volgt Monic Slingerland de paus van maand tot maand in het eerste jaar van zijn pausschap. Er ontstaat een fascinerend beeld van de woorden en daden waarmee Paus Franciscus de wereld vanaf dag n verbaasde. Een kritische en verrassende samenvatting door rasschrijfster Monic Slingerland (journaliste dagblad Trouw).

€ 19.95

3d pf2

Paus Franciscus, Het tweede jaar | Geest en tegenwind

Kroniek van het spannende tweede jaar van Paus Franciscus, met kernteksten en verbindend commentaar. Voor wie echt wil weten wat Paus Franciscus in 2014 deed: uitspraken, ontmoetingen, reizen, uitdagingen. Het vervolg op 'Paus Franciscus, Het eerste jaar'. Christian van der Heijden is Vaticaankenner en redacteur bij KRO-RKK. Met voorwoord van Prins Jaime de Bourbon de Parme

€ 19.95

Paus_Franciscus_4_HR

Paus Franciscus, Het vierde jaar | Verlangen naar eenheid

Het vierde deel uit de serie over het pontificaat van deze opzienbarende paus gaat over verlangen naar eenheid. De nieuwigheid is er inmiddels vanaf, de verbazing blijft. Wat heeft paus Franciscus afgelopen jaar toegevoegd aan kerk en wereld? Auteur Christian van der Heijden belicht per maand een opvallend thema en laat de paus ook zelf aan het woord.

€ 19.95

Laudato_si_def

Laudato si' - De officile Nederlandse vertaling

Encycliek van paus Franciscus over de zorg voor het gemeenschappelijke huis. Geloofd bent U, de openingswoorden van het Zonnelied van de heilige Franciscus van Assisi koos Paus Franciscus als beginwoorden van een overrompelende encycliek die hij in juni jl. aan de wereld presenteerde. In deze visionaire brief laat hij de samenhang zien tussen mens en aarde, tussen duurzaamheid en gerechtigheid, ecologie en spiritualiteit, vanuit het geloof in een liefdevolle Schepper. Lees nu zelf deze belangrijke bijdrage vanuit de Kerk aan de toekomst van aarde en mensheid. De officile Nederlandse vertaling, voorzien van registers.

€ 15.50