Uit liefde voor de islam - In het voetspoor van de in Syri vermiste jezuet Paolo Dall'Oglio

Verkozen tot het beste religieuze boek in Vlaanderen


Paolo DallOglio maakt duidelijk waarom hij in het woestijnklooster van Mar Moussa zijn ziel voor de islam opende. Hij gaat de grote vragen over de relatie tussen het christendom en de islam niet uit de weg, maar in plaats van het wantrouwen voedt hij de hoop. Hij bepleit betrokkenheid in plaats van afwijzing. In juli 2013 verdween hij bij een zoveelste bemiddelingspoging. Sindsdien is men zijn spoor bijster.

€ 18.00

De Italiaanse jezuïet Paolo Dall’Oglio zette zich jarenlang in voor de dialoog tussen christenen en moslims. In het  verlaten klooster van Mar Moussa in Syrië stichtte hij in 1992 een oecumenische en interreligieuze gemeenschap. Velen vonden er inspiratie tijdens hun culturele en spirituele zoektocht.

Voor zijn bijdrage aan de interreligieuze dialoog kreeg Paolo Dall’Oglio in 2009 een eredoctoraat aan de KU Leuven en verscheen dit boek. Na het uitbreken van de Syrische burgeroorlog trachtte hij te bemiddelen tussen de strijdende partijen. In juli 2013 ‘verdween’ hij bij een zoveelste bemiddelingspoging. Sindsdien is men zijn spoor bijster.

In dit boek maakt Paolo Dall’Oglio duidelijk waarom hij in het woestijnklooster van Mar Moussa zijn ziel voor de islam opende en waarom we die religie ernstig moeten nemen. Hij gaat de grote vragen over de relatie tussen het christendom en de islam niet uit de weg, maar in plaats van het wantrouwen voedt hij de hoop. Hij bepleit betrokkenheid in plaats van afwijzing.

‘Jezuïet Paolo vermist in Syrië’

TitelUit liefde voor de islam
SubtitelIn het voetspoor van de in Syri vermiste jezuet Paolo Dall'Oglio
ISBN9789085283836
AuteurPaolo Dall'Oglio
Aantal pagina's192
UitgeverHalewijn | Adveniat
Soort uitgavePaperback met foto's
DEF Paus Franciscus, het derde jaar LR

Paus Franciscus Het derde jaar | Ecologie van barmhartigheid

In zijn derde jaar reisde Paus Franciscus naar de Filipijnen, naar Napels, Latijns-Amerika en Afrika. Hij voerde hervormingen door en verklaarde voor het eerst een echtpaar zalig. Hij bleef oproepen tot barmhartigheid en publiceerde Laudato si'. Deze paus blijft mensen ontroeren en inspireren!

€ 19.95