Martelaar, Leven en dood van de vermoorde priester Jacques Hamel

Op 26 juli 2016 gaat er een ware schokgolf door de wereld. Priester Jacques Hamel wordt door jihadisten vermoord in de kerk van Saint-Etienne-du-Rouvray nabij Rouen. Verbijstering en verontwaardiging heersen alom. Jan De Volder voerde gesprekken met de andere slachtoffers, met inwoners en parochianen, met beleidsmensen. Dit boek laat je kennismaken met het leven en de roeping van deze priester. Hij die ervoor koos nooit in het centrum te staan, is de eerste Europese martelaar van deze eeuw. Zijn testament is meer dan de moeite waard om bij stil te staan.

Voor klanten uit België: U kunt dit boek bij www.halewijn.info bestellen.


€ 15.50

Op 26 juli 2016 gaat er een ware schokgolf door de wereld. Priester Jacques Hamel wordt door jihadisten vermoord in de kerk van Saint-Etienne-du-Rouvray nabij Rouen. Verbijstering en verontwaardiging heersen alom.

Jan De Volder reconstrueert nauwgezet de omstandigheden van deze tragedie. Hij voert gesprekken met de andere slachtoffers, met inwoners en parochianen, met beleidsmensen. Dit boek laat je kennismaken met het leven en de roeping van deze priester. Hij die ervoor koos nooit in het centrum te staan, is de eerste Europese martelaar van deze eeuw. Zijn testament is meer dan de moeite waard om bij stil te staan.

Jan De Volder is universitair docent en expert interreligieuze dialoog. Hij is historicus en romanist van opleiding. Hij bekleedt de Cusanus Leerstoel Religion, Conflict and Peace' aan de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen van de KU Leuven.

Ook interessant:

  

TitelMartelaar, Leven en dood van de vermoorde priester Jacques Hamel
ISBN9789085284024
Formaat12 x 18 cm
AuteurJan de Volder
Aantal pagina's141
UitgeverHalewijn | Adveniat
Soort uitgavepaperback
foto_1_1459425908

Uit liefde voor de islam - In het voetspoor van de in Syrië vermiste jezuïet Paolo Dall'Oglio

Verkozen tot het beste religieuze boek in Vlaanderen


Paolo Dall’Oglio maakt duidelijk waarom hij in het woestijnklooster van Mar Moussa zijn ziel voor de islam opende. Hij gaat de grote vragen over de relatie tussen het christendom en de islam niet uit de weg, maar in plaats van het wantrouwen voedt hij de hoop. Hij bepleit betrokkenheid in plaats van afwijzing. In juli 2013 ‘verdween’ hij bij een zoveelste bemiddelingspoging. Sindsdien is men zijn spoor bijster.

€ 18.00