Rooms-katholiek in deze tijd

Wat inspireert je? Hoe is het om rooms-katholiek te zijn? Welke sacramenten kleuren ons leven? Wat betekent geloof voor de samenleving? Een boekje vol inspirerende verhalen met als ondertoon: het is fijn om katholiek te zijn. Een fijne handreiking aan gasten en vaste bezoekers. De brochure is geïnspireerd door de 'Back to Church' beweging van de Brit Michael Harvey, nu ook in Nederland onder de naam 'Kerkproeverij'.

€ 5.95

Thuis bij God, gastvrij voor mensen. In dit boekje komen zeventien mensen aan het woord die als nieuwkomer of al hun hele leven met de kerk verbonden zijn. Wat inspireert hen, waarom gaan ze voor het geloof? Herkenbare verhalen van jongeren, ouderen, gewijden en gehuwden, thuis en onderweg. Het geloof geeft hun verbondenheid, waarden, idealen, hoop. Ze vinden geluk in de relatie met Christus.

Het afwisselende boekje bevat ook een klassiek gebed (het Zonnelied van Franciscus), een overzicht van de sacramenten, een uitleg van de eucharistie en de communie door Mgr. Hans van den Hende en tips voor wie met de Kerk verder wil. Het hele jaar door kan dit boekje dienst doen. Want de boodschap is: gastvrij zijn, uitnodigend zijn, hoort tot het wezen van God en zijn Kerk.

Recensie:

'Kort maar krachtig passeert er van alles over het leven, het geloven en de kerk. Eenvoudig en basaal, zonder inhoudsloos te woden. Alles ademt warmte, nabijheid en persoonlijke betrokkenheid. Dat dat steeds op zijn rooms-katholieks is, mag gezien de titel niet verbazen.' Dick Vos, Friesch Dagblad 28 juli 2017

TitelRooms-katholiek in deze tijd
SubtitelThuis bij God, gastvrij voor mensen
ISBN9789492093516
RedactieAdveniat
Aantal pagina's46 p
UitgeverAdveniat
Soort uitgavebrochure
OMSLAG_Onze vader_KLEIN!!

Onze Vader

Een fraai inspiratieboekje bij de invoering van de nieuwe vertaling van het Onze Vader. Kom meer te weten over de vertaling, het ontstaan, de betekenis van het Onze Vader. En hoe het beleefd wordt. Met columns van prominente katholieken.

€ 5.95

VK_Moeder_Teresa_2016_HR

Heilige moeder Teresa

Moeder Teresa die haar leven wijdde aan de armen in Calcutta werd op 4 september heilig verklaard. Levensbeschrijving en keuze uit haar gebeden. Haar zelfopoffering is spreekwoordelijk en inspireert ook niet-gelovigen.

€ 5.95

VK_Vasten

Vasten

Liesbeth van Gool, Monic Slingerland, Marc Loriaux, Christine de Vries, Pieter Omtzigt, Peter van Hoof, Anselm Grün, Mariska Litjes e.a. laten je zien hoe vasten tegenwoordig gaat, waarom, wat je eraan beleeft en hoe zij vasten. Met verhalen, tips en bijbelteksten.

Bestel er 100 of meer, dan zijn ze slechts € 1,30 per stuk!


€ 5.95