Pluk het jaar! Kindergedichten voor alle seizoenen

Het leven zit vol wonderen. Soms wil je daar samen bij stilstaan. In dit boek vind je gedichten bij allerlei momenten in het kinderleven. Ze gaan over de natuur en de seizoenen, over gevoelens en feesten, over God en de mensen. Ze komen tot leven als je ze leest. Een fijn communiecadeau, ook handig voor de ouder of leerkracht die een leuke tekst zoekt bij een thema.

€ 17.50

Veel verhalen, versjes en liedjes schreef Marjet de Jong in de loop der jaren voor Geloven thuis, parochiebladen, vieringen en websites. Nu komt een selectie van de 66 leukste en mooiste gedichten samen in een boek. Of ze nu gaan over de seizoenen,gevoelens, gebeurtenissen of geloofsfeesten, ze raken een spirituele snaar. Illustrator Marcel Jurriëns maakte er tekeningen bij en ontwerpster Leonie Koppel verzorgde de vormgeving.

* Herkenbaar en bruikbaar in het gezin met opgroeiende kinderen
* Handig als ondersteuning van een thema op school of in een bijeenkomst
* Ideaal cadeau voor de eerste communie, met invulpagina
* 66 kindergedichten over de seizoenen, het kinderleven, feesten en gevoelens, het hele jaar rond
* In samenwerking met Uitgeverij Averbode in Vlaanderen
* Met tekeningen van Marcel Jurriëns

Marjet de Jong is theologe, moeder en uitgeefster bij Adveniat. Ze schrijft verhalen, liedjes en gedichten ingegeven door verwondering. Haar teksten worden enthousiast ontvangen door moeders, vaders, grootouders en leerkrachten, volgers van de websites geloventhuis.nl (geloventhuis.be) en kinderwoorddienst.nl, waarvan zij medeoprichter en redacteur is.

TitelPluk het jaar
SubtitelKindergedichten voor alle seizoenen
ISBN9789492093646
AuteurMarjet de Jong
Aantal pagina's88
UitgeverAdveniat en Uitgeverij Averbode
Soort uitgavefull-colour hardcover gebonden
Samenvatting66 kindergedichten, verdeeld over de vier seizoenen. Met onderwerpen als oud en nieuw, lente, veertigdagentijd, Pasen, eerste communie, Moederdag en Vaderdag, Hemelvaart, Pinksteren, vakantie, zomer, creatief zijn, durven, genieten, aandacht, verdriet, kracht, vrede, herfst, Advent, Kerstmis, winter ... een heel jaar vol verwondering. Met fleurige illustraties van Marcel Jurriëns.