Gaudete et exsultate

De Exhortatie van paus Franciscus over de heiliging van het alledaagse leven. Het is een oproep van de paus om in het gewone het bijzondere te heiligen en om in dagelijkse het hemelse te zoeken. Want heilig is dichterbij dan we denken: als we maar elke dag met de naaste en met God willen leven. ‘‘Verheugt u en juicht’’, zegt paus Franciscus, want we zijn voorbestemd voor meer dan een middelmatig bestaan.

• Nu ook de Nederlandse vertaling onder toezicht van de Nederlandse bisschoppen! Verschijnt juli: reserveer nu!


€ 15.00

De Exhortatie van paus Franciscus over de heiliging van het alledaagse leven. Het is een oproep van de paus om in het gewone het bijzondere te heiligen en om in dagelijkse het hemelse te zoeken. Want heilig is dichterbij dan we denken: als we maar elke dag met de naaste en met God willen leven. ‘‘Verheugt u en juicht’’, zegt paus Franciscus, want we zijn voorbestemd voor meer dan een middelmatig bestaan.• Nu ook de Nederlandse vertaling onder toezicht van de Nederlandse bisschoppen!

TitelGaudete et exsultate
ISBN9789492093844
AuteurPaus Franciscus
RedactieSRKK
Vertaling doorSRKK
UitgeverAdveniat
Soort uitgavepaperback
Laudato_si_def

Laudato si' - De officiële Nederlandse vertaling

Encycliek van paus Franciscus over de zorg voor het gemeenschappelijke huis. ‘Geloofd bent U’, de openingswoorden van het Zonnelied van de heilige Franciscus van Assisi koos Paus Franciscus als beginwoorden van een overrompelende encycliek die hij in juni jl. aan de wereld presenteerde. In deze visionaire brief laat hij de samenhang zien tussen mens en aarde, tussen duurzaamheid en gerechtigheid, ecologie en spiritualiteit, vanuit het geloof in een liefdevolle Schepper. Lees nu zelf deze belangrijke bijdrage vanuit de Kerk aan de toekomst van aarde en mensheid. De officiële Nederlandse vertaling, voorzien van registers.

€ 15.00

AMORIS LAETITIA

Amoris Laetitia

Exhortatie van paus Franciscus over liefde, huwelijk en gezin. Na een wereldwijde raadpleging en synodezittingen in 2014 en 2015 komt paus Franciscus met deze pauselijke Exhortatie, een aansporing om ernst te maken met de liefde als beeld van Gods relatie met ons. De paus bekijkt de werkelijkheid van jongeren, gezinnen, opvoeders, kinderen en gescheidenen met barmhartigheid. De liefde van God laat hij niet overrulen door regels, tegelijk laat hij de ordenende bedoeling van de kerkelijke leer zien. * De officiële Nederlandse vertaling * Eerder verscheen Laudato si' Encycliek van paus Franciscus over de zorg voor ons gemeenschappelijk huis.

€ 17.50

pf5_web

Paus Franciscus Het vijfde jaar | Zalig de armen

Het vijfde deel van de unieke serie over het pontificaat van onze paus. Geliefd bij gewone gelovigen en buitenstaanders en met veel tegenwind van de curie. Paus Franciscus laat zich niet van de wijs brengen door petities en beschuldigingen van ketterij. Auteur Christian van der Heijden schrijft over deze paradox en brengt in kaart wat Franciscus nog meer moest doorstaan het afgelopen jaar.

€ 19.50