Gesprekken over de Kerk en de wereld van morgen

Antonio Spadaro, jezuet en directeur van het Italiaanse tijdschrift La Civilt Cattolica, brengt in dit boek acht lange gesprekken met paus Francisucs samen, waarvan een aantal niet eerder gepubliceerd werden: twee uitgebreide interviews die hij zelf van de paus afnam in 2013 en 2016 en een aantal gesprekken met hogere oversten van de religieuze ordes en met confraters jezueten.

€ 26.95

Paus Franciscus vertelt in het voorwoord van dit boek dat hij vroeger niet graag interviews gaf omdat hij er niet op durfde vertrouwen dat journalisten zijn woorden correct zouden weergeven. Later herzag hij zijn mening en ging hij interviews zien als een manier om met mensen in gesprek te gaan, als een onderdeel van zijn pastorale opdracht.

Antonio Spadaro, jezuïet en directeur van het Italiaanse tijdschrift La Civiltà Cattolica, brengt in dit boek acht lange gesprekken met paus Francisucs samen, waarvan een aantal niet eerder gepubliceerd werden: twee  uitgebreide interviews die hij zelf van de paus afnam in 2013 en 2016 en een aantal gesprekken met hogere oversten van de religieuze ordes en met confraters jezuïeten. 

De gesprekken geven een goed beeld van het pontificaat van de paus tot nu toe, en van zijn toekomstvisie.

'Ik wil een Kerk die aanwezig is in de gesprekken van mensen, die een dialoog tot stand brengt.'

TitelGesprekken over de Kerk en de wereld van morgen
ISBN9789085284932
AuteurAntonio Spadaro
Aantal pagina's192
UitgeverHalewijn | Adveniat
Uitgave/Druk14,5 x 23,5 cm
Soort uitgavePaperback
pf5_web

Paus Franciscus Het vijfde jaar | Zalig de armen

Het vijfde deel van de unieke serie over het pontificaat van onze paus. Geliefd bij gewone gelovigen en buitenstaanders en met veel tegenwind van de curie. Paus Franciscus laat zich niet van de wijs brengen door petities en beschuldigingen van ketterij. Auteur Christian van der Heijden schrijft over deze paradox en brengt in kaart wat Franciscus nog meer moest doorstaan het afgelopen jaar.

€ 19.95