Duizend-en-n manieren om jood of moslim te zijn

Een rabbijn en een islamoloog, een vrouw en een man. Zijn dat te veel verschillen om een vruchtbare dialoog aan te gaan? Verre van. Als erfgenamen van verschillende tradities geloven Delphine Horvilleur en Rachid Benzine niet dat een traditie iets is dat zich in een gesloten koffertje bevindt met de bedoeling het onveranderd te blijven herhalen. De vruchtbaarheid van elke traditie bestaat volgens hen in de kracht zich te vernieuwen. Om dat mogelijk te maken, geloven ze beiden in de vrijheid van onderzoek, ook als het over religieuze woorden gaat. Een vrijheid die de verantwoordelijkheid met zich meebrengt om, ver van elk fundamentalisme, de vragen en meningsverschillen niet uit de weg te gaan. Zij hopen dat hun woorden, die getuigen van vrijheid en broederlijkheid, ook anderen kunnen inspireren tot dialoog.

€ 21.50

Een rabbijn en een islamoloog, een vrouw en een man. Zijn dat te veel verschillen om een vruchtbare dialoog aan te gaan? Verre van. Als erfgenamen van verschillende tradities geloven Delphine Horvilleur en Rachid Benzine niet dat een traditie iets is dat zich in een gesloten koffertje bevindt met de bedoeling het onveranderd te blijven herhalen.  De vruchtbaarheid van elke traditie bestaat volgens hen in de kracht zich te vernieuwen. Om dat mogelijk te maken, geloven ze beiden in de vrijheid van onderzoek, ook als het over religieuze woorden gaat. Een vrijheid die de verantwoordelijkheid met zich meebrengt om, ver van elk fundamentalisme , de vragen en meningsverschillen niet uit de weg te gaan. Zij hopen dat hun woorden, die getuigen van vrijheid en broederlijkheid, ook anderen kunnen inspireren tot dialoog.

Delphine Horvilleur is een vrouwelijke rabbijn en is directrice van Tenou’a, een unieke ontmoetingsplaats voor joden in Frankrijk. Islamoloog Rachid Benzine werd geboren in Marokko en groeide op in Parijs. Hij doceert onder meer in Aix-en-Provence, Louvain-la-Neuve en Parijs. Bij Halewijn verscheen van hem in 2017 'De Koran uitgelegd'.

TitelDuizend-en-n manieren om jood of moslim te zijn
SubtitelEen dialoog
ISBN9789085284949
Formaat14,5 x 23,5 cm
AuteurBenzine, Rachid en Horvilleur, Delphine
Aantal pagina's244
UitgeverHalewijn | Adveniat
foto_1_1459425908

Uit liefde voor de islam - In het voetspoor van de in Syri vermiste jezuet Paolo Dall'Oglio

Verkozen tot het beste religieuze boek in Vlaanderen


Paolo DallOglio maakt duidelijk waarom hij in het woestijnklooster van Mar Moussa zijn ziel voor de islam opende. Hij gaat de grote vragen over de relatie tussen het christendom en de islam niet uit de weg, maar in plaats van het wantrouwen voedt hij de hoop. Hij bepleit betrokkenheid in plaats van afwijzing. In juli 2013 verdween hij bij een zoveelste bemiddelingspoging. Sindsdien is men zijn spoor bijster.

€ 18.00

cover_Pater-Frans_

Pater Frans, vijf jaar later

Pater Frans van der Lugt bleef bij de christenen en moslims in die ontluisterde stad Homs in Syri. Hij week niet voor het geweld van de oorlog, hij bleef trouw aan zijn roeping. En hij deelde zijn gevoelens en zijn geloof met ons. Deze Nederlandse jezuet laat ons in dit boekje zien dat hij ondanks de naderende dood bleef geloven in de liefde. Het verhaal van Pater Frans, vijf jaar na de moord op hem. LET OP! Alleen verzending binnen NL mogelijk en alleen verkrijgbaar via adveniat.nl

€ 2.00