Christus vivit

Christus vivit, Christus leeft. Hij is onze hoop en de mooiste jeugd van deze wereld. Alles wat Hij aanraakt, wordt jong, wordt nieuw, vult zich met leven. Daarom zijn de eerste woorden die ik tot iedere christelijke jongere wil richten: Hij leeft en wil dat jij leeft! Zo begint paus Franciscus zijn exhortatie naar aanleiding van de synode over Jongeren, het geloof en de onderscheiding van de roeping werd gehouden in Rome. Mt het document Dare il meglio di s - over sport, Het beste van jezelf geven, van het dicasterie voor Leken, Gezin en leven. Twee teksten die met name voor jongeren en werkers in het jongerenpastoraat van belang zijn, nu samengebracht in deze uitgave van Kerkelijke Documentatie.

€ 15.00

Christus vivit, Christus leeft. ‘Hij is onze hoop en de mooiste
jeugd van deze wereld. Alles wat Hij aanraakt, wordt jong,
wordt nieuw, vult zich met leven. Daarom zijn de eerste
woorden die ik tot iedere christelijke jongere wil richten:
Hij leeft en wil dat jij leeft!’ Zo begint paus Franciscus
zijn exhortatie naar aanleiding van de synode over Jongeren,
het geloof en de onderscheiding van de roeping die in oktober
2018 werd gehouden in Rome.
Ook belangrijk voor jongeren en voor iedereen met belangstelling
voor sport is het document Dare il meglio di sé,
Het beste van jezelf geven, van het dicasterie voor Leken,
Gezin en leven. Hierin wordt een katholiek perspectief
gegeven op sport in relatie tot de menselijke persoon,
met aandacht voor de positieve aspecten van sport maar
ook voor de risico’s en negatieve kanten daarvan.
Twee teksten die met name voor jongeren en werkers in
het jongerenpastoraat van belang zijn, nu samengebracht
in deze uitgave van Kerkelijke Documentatie.

TitelChristus vivit
SubtitelPostsynodale exhortatie van Paus Franciscus aan de jongeren en aan heel het volk van God
ISBN9789493161047
AuteurPaus Franciscus
RedactieKerkelijke documentatie
Aantal pagina's208
UitgeverAdveniat
Soort uitgavepaperback
VK_Gaudete et exsultate_0726_DEF_HR

Gaudete et exsultate

Verheugt u en juicht is de titel en het begin van de apostolische exhortatie van paus Franciscus waarin hij oproept tot heiligheid in de hedendaagse wereld. Hoe kun je heilig zijn in het leven van elke dag? Dit boek bevat tevens verder enkele documenten die raken aan het thema heiligheid, waaronder Placuit Deo, 'Het heeft God behaagd', een brief van de congregatie voor de geloofsleer over het christelijke heil. Extra: losse inleg 'Gedragscode pastoraat'.

de Nederlandse vertaling onder toezicht van de Nederlandse bisschoppen


€ 15.50

AMORIS LAETITIA

Amoris Laetitia

Exhortatie van paus Franciscus over liefde, huwelijk en gezin. Na een wereldwijde raadpleging en synodezittingen in 2014 en 2015 komt paus Franciscus met deze pauselijke Exhortatie, een aansporing om ernst te maken met de liefde als beeld van Gods relatie met ons. De paus bekijkt de werkelijkheid van jongeren, gezinnen, opvoeders, kinderen en gescheidenen met barmhartigheid. De liefde van God laat hij niet overrulen door regels, tegelijk laat hij de ordenende bedoeling van de kerkelijke leer zien. * De officile Nederlandse vertaling * Eerder verscheen Laudato si' Encycliek van paus Franciscus over de zorg voor ons gemeenschappelijk huis.

€ 18.00

Laudato_si_def

Laudato si' - De officile Nederlandse vertaling

Encycliek van paus Franciscus over de zorg voor het gemeenschappelijke huis. Geloofd bent U, de openingswoorden van het Zonnelied van de heilige Franciscus van Assisi koos Paus Franciscus als beginwoorden van een overrompelende encycliek die hij in juni jl. aan de wereld presenteerde. In deze visionaire brief laat hij de samenhang zien tussen mens en aarde, tussen duurzaamheid en gerechtigheid, ecologie en spiritualiteit, vanuit het geloof in een liefdevolle Schepper. Lees nu zelf deze belangrijke bijdrage vanuit de Kerk aan de toekomst van aarde en mensheid. De officile Nederlandse vertaling, voorzien van registers.

€ 15.50

cov_Paus_Franciscus_V2

Paus Franciscus, Een bewogen en chaotisch jaar

Deskundigen kijken naar de verschillende aspecten van het afgelopen jaar van Paus Franciscus: zijn positie in de media, de relatie met de curie, het dossier seksueel misbruik, zijn voorkeursliefde voor de armen, de synode over en met de jongeren, de nadruk op duurzaamheid. Alles komt voorbij in de artikelen van o.a. Hendro Munsterman, Erik Borgman, Paul van Geest, Jan de Volder en Rik Torfs. Een boek over een bewogen jaar voor paus Franciscus, door de ogen van kenners van het Vaticaan en deze paus.

€ 19.95