Bachs grote passie

Hoe is het mogelijk dat de Matthus-Passion van J.S. Bach zoveel mensen diep blijft raken? Dr. Ad de Keyzer, liturgist en musicus, houdt zich al twintig jaar bezig met deze vraag. Vanuit de blikrichting van de spiritualiteit presenteert hij een structuur van Bachs Matthus- Passion. Bach heeft zijn grote Passie gecomponeerd voor de viering van Goede Vrijdag. Deze liturgische context geeft ons, als uitvoerders en toehoorders, te denken. Wat geburt hier? De auteur neemt ons fragment voor fragment mee door de Matthus-Passion en ontdekt hoe tekst en muziek samen ongekende emotie oproepen.

€ 34.00

Hoe is het mogelijk dat de Matthäus-Passion van J.S. Bach zoveel mensen diep blijft raken? Dr. Ad de Keyzer, liturgist en musicus, houdt zich al twintig jaar bezig met deze vraag. Vanuit de blikrichting van de spiritualiteit presenteert hij een nieuwe nog niet eerder beschreven structuur van Bachs Matthäus- Passion. (Lees verder)

Bach heeft zijn grote Passie gecomponeerd voor de viering van Goede Vrijdag. Deze liturgische context geeft ons, als uitvoerders en toehoorders, te denken. ‘Wat gebéurt hier?’ De auteur neemt ons fragment voor fragment mee door de Matthäus-Passion en ontdekt hoe tekst en muziek samen ongekende emotie oproepen.

Dr. Ad de Keyzer Wetenschappelijk medewerker Titus Brandsma instituut geeft vele cursussen over de Matthäus-Passion.

TitelBachs grote passie
SubtitelEen spiritueel liturgische benadering van de Matthus-Passion van Johann Sebastian Bach
ISBN9789493161238
AuteurAd de Keyzer
Aantal pagina's472
UitgeverAdveniat
Uitgave/Drukheruitgave 2020
Soort uitgavepaperback
Bachs onvoltooide passie

Bachs onvoltooide passie

Bachs Johannes-Passion staat ten onrechte in de schaduw van zijn grote Matthus-Passion. Dit boek is met een spirituele invalshoek nauwgezet uiteengelegd volgens de zeventien fragmenten waarin Bach het lijdensverhaal volgens Johannes heeft verdeeld. Wie zich in hart, verstand en ziel durft te laten raken, zal het geheim ervaren van de werking die de Johannes-Passion heeft. Dit boek wil luisteraars, uitvoerders en onderzoekers behulpzaam zijn bij het zoeken naar antwoorden op de vraag: Wat heb ik gehoord? Waarom raakt dit mij?

€ 34.00

VK_Mystiek-perpectieven_FAKE_HR

Mystieke perspectieven in Bach's Matthus Passion

In dit boek focust Ad de Keyzer op de mystieke dimensie van de Matthus Passion. Ook de teksten verdienen het op contemplatieve manier gelezen te worden. In de 18e eeuw zijn ze vernieuwend. De 17e-eeuwse dogmatische lezing van het lijdensverhaal maakt plaats voor een meer individualistische, vrome lezing. Ad de Keyzer is d Bachkenner vanuit de vakgebieden liturgiek en spiritualiteit. Met een voorwoord van Govert Jan Bach.

€ 14.50

cover Vincent Van Gogh

Vincent

Vincent van Gogh creerde een visionair mystiek oeuvre, krachtiger dan woorden. Van Gogh schreef ook 819 brieven. Ze bevatten een schat aan biografische en kunsthistorische informatie. Voor wie echt kijkt, wordt van Goghs kunst een werkelijkheid van spirituele diepgang.

€ 23.95