Stap voor stap Opnieuw leren leven na Corona

De verhalen van mensen die op de IC in coma hebben gelegen. Stap voor stap proberen ze opnieuw te leren leven, een adembenemende zoektocht, Als ergens duidelijk wordt wat het coronavirus aanricht, dan is het in de aangrijpende en persoonlijke verhalen van Marinus van den Berg (geestelijk verzorger bij een revalidatiecentrum). Een boek dat ontroert en ook hoop geeft.

€ 9.99

Marinus van den Berg gaat nooit met pensioen en blijft altijd luisteren. Dat is zijn grootste talent. Daarom wordt hij midden in de coronatijd gevraagd om geestelijk verzorger te worden in een revalidatiecentrum. Daar luistert hij naar de verhalen van mensen die op de Intensive Care in coma hebben gelegen en weer helemaal opnieuw moeten leren leven. Het gaat vooral om vijftigers en zestigers, midden in een drukke baan. Van het ene op het andere moment komt hun leven tot stilstand en staat hun wereld op de kop. Met alle gevolgen van dien.

Dromen, nachtmerries, slapeloosheid, huilbuien, paniekaanvallen, totale uitputting.

Marinus van den Berg maakt het allemaal mee, luistert vooral en probeert samen met de patiënten betekenis te geven aan hun ervaringen. Stap voor stap proberen ze opnieuw te leren leven, een adembenemende zoektocht, door de ogen van deze 73-jarige nestor van de geestelijke verzorging. Als ergens duidelijk wordt wat het coronavirus aanricht, dan is het in de aangrijpende en persoonlijke verhalen van Marinus van den Berg. Een boek dat ontroert en ook hoop geeft.

TitelStap voor stap Opnieuw leren leven na Corona
SubtitelNOTITIES VAN EEN GEESTELIJK VERZORGER IN EEN REVALIDATIECENTRUM
ISBN9789493161351
AuteurMarinus van den Berg
UitgeverAdveniat
Soort uitgavepaperback
Bidden in tijden van beproeving cover

Bidden in tijden van beproeving

Abten en abdissen, kluizenaars en spirituele leiders, katholieken en protestanten, zij gaan ons voor in gebed en geven woorden om het uit te houden in de pijn en het lijden van deze tijd. Anselm Grn,Hannah van Quakebeke, Jos Moons, Manu van Hecke, Paul van Geest, Benot Standaert, Katharina Michiels, Thomas Quartier, Erik Galle, Jan Hendriks, Wim Beekman, Antoine Bodar, Wim Houtman, Paul Verbeek, Marijke Brouwer

€ 9.95

Het wonder van de kleine goedheid 3d

Het wonder van de kleine goedheid, in tijden van eenzaam sterven en beperkt afscheid

Een boek voor allen die hun naaste hebben verloren in de coronacrisis en nog zoveel vragen en pijn hebben, maar ook voor allen die hun naaste op een ander moment moesten loslaten. Want sterven in eenzaamheid gebeurt niet alleen nu maar is een verdriet van alle tijden. Manu Keirse en Leo Fijen schrijven elkaar brieven midden in de coronacrisis en pleiten voor het wonder van de kleine goedheid. Dat wonder zoekt in de eenzaamheid van protocollen en regels steeds weer de nabijheid van de ernstig zieke broer of zus en de hand van de stervende vader of moeder.

€ 14.90

Volharden in de broosheid

Volharden in broosheid

'Het nieuwe normaal'. Dit boek is een spiritueel perspectief dat de feiten onder ogen ziet en tegelijk een nieuwe toekomst opent in de richting van een Nieuw Kwetsbaar Wij. Het doorbreekt de stomheid die ons overvalt, wanneer wij met onzekerheid geconfronteerd worden en de traditionele woorden ons geen soelaas meer bieden. Auteur Bert Roebben is theoloog en docent aan de universiteit van Bonn

€ 14.95