De verloren zoon, de oudste zoon en de vader

UNIEKE NIEUWE TEKST VAN HENRI NOUWEN Er is geen belangrijker verhaal in de Evangelin dan het verhaal van de verloren zoon. En het is een verhaal met een open eind. Daarom blijft Henri Nouwen na zijn meesterwerk Eindelijk thuis schrijven over die verloren zoon, maar ook over de oudste zoon en de vader. En zo kan het gebeuren dat bijna een kwart eeuw na zijn dood een unieke en nieuwe tekst verschijnt over dit klassieke Bijbelverhaal. Met wijze woorden en zinnen die zo verbonden zijn met Henri Nouwen.

€ 9.95

UNIEKE NIEUWE TEKST VAN HENRI NOUWEN
Er is geen belangrijker verhaal in de Evangeliën dan het verhaal van  de verloren zoon. En het is een verhaal met een open eind. Daarom blijft Henri Nouwen na zijn meesterwerk Eindelijk thuis schrijven over die  verloren zoon, maar ook over de oudste zoon en de vader. En zo kan het gebeuren dat bijna een kwart eeuw na zijn dood een unieke en nieuwe  tekst verschijnt over dit klassieke Bijbelverhaal. Met wijze woorden en  zinnen die zo verbonden zijn met Henri Nouwen:
 
- Weten dat je een kind van God bent is een keus - Geestelijk leven is ontdekken dat er veiligheid is voor ons, bij God - Uiteindelijk is de oudste zoon net zo verloren als de jongste zoon -  Terugkeren bij de vader is de gedachte loslaten dat je de liefde  moet verdienen
Deze nieuwe teksten van Henri Nouwen worden bezorgd door Jan  van den Bosch die ook het voorwoord voor zijn rekening neemt.  Jan van den Bosch werkte voor de EO en is ook na de dood van  Henri Nouwen verbonden met hem. Vooral in zijn programma’s voor  Hour of Power.
 
Leo Fijen is uitgever en programmamaker. Hij schrijft een nawoord  bij deze bijzondere uitgave.

TitelDe verloren zoon, de oudste zoon en de vader
ISBN9789493161405
AuteurHenri Nouwen
Aantal pagina's64
UitgeverAdveniat
Soort uitgavepaperback
cover_Geliefd Henri_V2

Geliefd Henri

Henri Nouwen blijft duizenden lezers en zoekers aanspreken. Uitspraken van Nouwen over leven en dood, over vreugde en verdriet, over eenzaamheid en thuiskomen en over kracht en kwetsbaarheid. Dat zijn de grote themas in het leven van deze Nederlandse Godzoeker die ook 22 jaar na zijn dood mensen blijft inspireren. Daarover schrijven Barbara Zwaan, Jan van den Bosch en Mirjam van der Vegt, ook vanuit hun persoonlijke betrokkenheid. Inigo Bocken is de wetenschapper die voor het eerst vanuit de theologie waarderend over Henri Nouwen schrijft. Een mooi geschenk voor de feestmaanden omdat Henri Nouwen zelf ook uitgebreid aan het woord komt.

€ 9.95

COVER_Wie ben ik_0808

Henri Nouwen - Wie ben ik?

Nieuwe nog niet eerder gepubliceerde preken van Henri Nouwen. Hij raakte met zijn preken bij 'Hour of Power' vele mensen in hun hart. Hij toonde zijn kwetsbaarheid en liet daarmee zien hoe hij ook persoonlijk leefde van de genade en barmhartigheid van God. Deze bemoedigende woorden waren en zijn een troost voor velen.

Een boek met nieuwe, onvergetelijke preken van de wereldwijd bekende auteur (cadeautip!)


€ 9.95